Додому НОВИНИ Влада і громада Звіт діяльності роботи фракції “Об’єднання “САМОПОМІЧ” в Бердичівській міській раді

Звіт діяльності роботи фракції “Об’єднання “САМОПОМІЧ” в Бердичівській міській раді

1077
ПОДІЛИТИСЬ

11111_1

Юридична служба – це кваліфікована первинна правова допомога, яка надається відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Метою безкоштовної юридичної консультації є: ознайомити особу з її правами, обов’язками та гарантіями, які можуть і мають бути використані при вирішені проблем; навчити правильно звертатися до органів влади (написання заяв, скарг, прохань, пропозицій); направити саме в ту структуру, відділ, управління, яке є компетентним у вирішенні конкретної проблеми; надати кваліфіковану консультацію, що базується на актуальному законодавстві. За час діяльності фракції відбулося 73 юридичні консультації.

Відділ роботи з мешканцями  – це активне реагування на проблеми мешканців та здійснення виїздів задля вирішення проблемних питань. За весь час було проведено 50 зустрічей депутатів з жителями міста.

Здорове місто – це загальноміська кампанія спорту та промоції здорового способу життя, заохочення людей дбати про своє здоров’я, займатися спортом, активно проводити будні та вихідні дні. 49 заходів присвячених розвитку здорового способу життя були проведені. Зокрема це оздоровча гімнастика для пенсіонерів.

Культурне місто – це проект із об’єднання зусиль усіх суб’єктів культурної сфери, який включає в себе серію заходів та підпроектів з метою залучення якнайширшого кола громадян до творення культурного продукту у місті. За весь час проведено 35 заходів присвячених розвитку культури Бердичева. Це і кіно просто неба, і приїзд до Бердичева відомого піаніста часів подій на майдані – Piano Extremist, і проведення літературних вечорів та багато інших.

Комфортне місто – це інфраструктурний проект підвищення рівня комфортабельності життя у місті, оптимізація вирішення проблем житлово-господарського та комунального секторів, вдосконалення методів проведення робіт з розвитку інфраструктури та благоустрою міста та прилеглих територій, систематизація проектів та підпроектів цієї галузі в єдину програму розвитку міста. На початку весни було проведено захід, який був покликаний зробити наше місто комфортнішим, а саме – прибирання берегів річки Гнилоп’ять “Твоє місто – твій дім”. Також від депутатів “САМОПОМОЧІ” було розроблено стратегію розвитку туризму в Бердичеві, якої раніше не було. Крім того запроваджено участь бердичівлян в частковому розподілі міських коштів на різні проекти. Це все стало можливе завдяки запровадженню програми “Бюджету участі. Бердичів”. До того ж зроблений перший крок в процесі участі спільному з Європейським інвестиційним банком проекті “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України” в процесі відбору субпроектів в секторі “Водопостачання і водовідведення” для реалізації в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України. Також було зареєстрований проект положення “Про вирішення проблем безпритульних тварин у місті Бердичів”.

Розумне місто – це освітня ініціатива покликана активно популяризувати точні, природничі та комп’ютерні науки серед мешканців міста. На сьогодні в Бердичеві проводяться безкоштовні курси ком’ютерної грамотності для пенсіонерів. За час роботи фракції в Бердичівській міській раді курси були проведені – 32 рази. Також на сьогодні організовуються безкоштовні комп’ютерні курси для людей з обмеженими фізичними можливостями.