Додому ІНФОРМАЦІЯ Здаєте житло в оренду – сплатіть податок на нерухоме майно

Здаєте житло в оренду – сплатіть податок на нерухоме майно

424
ПОДІЛИТИСЬ

Відповідно до п.п. 266.2.1 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка. Пунктом 266.4 ст. 266 ПКУ передбачено пільги зі сплати податку.

Водночас, пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, для ФО не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності) (абзац четвертий п.п. 266.4.2 п. 266.4 ст. 266 ПКУ).

Якщо фізична особа – власник об’єкта житлової нерухомості протягом кількох місяців звітного року здавала об’єкт житлової нерухомості в оренду, пільга зі сплати податку на такий об’єкт не застосовується починаючи з того місяця, в якому фактично об’єкт здавався в оренду та до кінця місяця, в якому припинено здачу в оренду такого об’єкта. Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності ФО, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості (п.п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 ПКУ).

Бердичівська ОДПІ запрошує фізичних осіб для  проведення звірки даних, зокрема, щодо об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку, права на користування пільгою зі сплати податку за адресою: м. Бердичів, вул. Б. Хмельницького, 24-А, кабінет № 6. Телефон для довідок: 2-40-28.

Бердичівська ОДПІ