Додому ІНФОРМАЦІЯ Зустрічаємо нову форму податкової декларації екологічного податку

Зустрічаємо нову форму податкової декларації екологічного податку

720
ПОДІЛИТИСЬ

Мінфін наказом від 17.08.2015 р. №715 затвердив нову форму Податкової декларації екологічного податку та 9 додатків до неї. Слід додати, що в новій формі звітності передбачене місце для зазначення кодів забруднюючих речовин та відходів. Для цього затверджено кодифікатори забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення та скидаються у водні об’єкти, а також відходів, що розміщуються у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах (додатки 7, 8, та 9).

Нагадаємо, зазначена декларація подається платниками податку до контролюючого органу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, а саме з 25 вересня поточного року. З цієї дати втрачає чинність стара форма Податкової декларації екологічного податку, затверджена наказом ДПА від 24.12.2010 №1010.

Та варто пам’ятати, відповідно до п.46.6 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набувають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Тобто, за новою формою декларації необхідно звітувати за результатами діяльності в ІУ кварталі. Щодо подання звітності за ІІІ квартал ц.р. її необхідно надати до контролюючих органів не пізніше 9 листопада 2015р. за старою формую, затвердженою наказом №1010.

Бердичівська ОДПІ.