Додому НОВИНИ Влада і громада Кваліфікована правова допомога для вимушених переселенців

Кваліфікована правова допомога для вимушених переселенців

558
ПОДІЛИТИСЬ

Вперше державні органи України зіткнулися з проблемою вимушених переселенців всередині країни. Природно, відразу налагодити ефективну роботу з тимчасово переміщеними особами виявилося непросто і в цьому питанні надзвичайно важливою залишається допомога і підтримка неурядових організацій, активістів. Дуже багато питань матеріальної, соціальної та медичної підтримки взяли на себе волонтери. Однак, крім цього, вимушені переселенці потребують правової допомоги – з питань оформлення (відновлення) документів, реєстрації, довгострокового житла, працевлаштування, отримання соціальних і пенсійних виплат, влаштування в дошкільні та шкільні установи тощо. Саме тому одним з пріоритетів роботи в даний час є надання безоплатної правової допомоги, в межах компетенції центру, тимчасово переміщеним особам, військовослужбовцям та членам їх сімей.

З цією метою спростили доступ громадян до системи вторинної правової допомоги в Україні запровадили масштабний проект, який спрямований на сприяння правовому захисту громадян, малозабезпечених громадян, соціально-вразливих верств населення та осіб, які вимушені були залишити окуповані та небезпечні території.
В місті Бердичеві працює центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, основною метою роботи якого є допомогти тим, хто не має змоги оплатити юридичні послуги. В центрі кваліфіковані юристи надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку, адвокатську допомогу, з правових питань щодо статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно, тощо.

Двері центру завжди відкриті для людей!