Додому НОВИНИ Влада і громада Квіти пам’яті і любові

Квіти пам’яті і любові

1120
ПОДІЛИТИСЬ

Ця історія розпочалась у далекі роки Другої світової війни… Над окупованим фашистськими військами селищем Гришківці було збито літак. Він горів у небі, проте радянському пілоту вдалося катапультуватися. Пораненого, його підібрали місцеві жителі, і ховаючи від окупантів, виходили і врятували життя. Коли пілот одужав, вирішив пробиратися до своїх побратимів. На превеликий жаль, його піймали місцеві поліцаї та розстріляли. Так, у затишному куточку Гришковецького лісу, біля струмка виросла могила невідомого пілота. Довгий час її доглядали місцеві жителі, у 70-80 роках минулого століття – школярі Дмитрівської школи та вихованці місцевого дитячого будинку. Але час минав і про місцезнаходження могили невідомого пілота забули.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAІ лише навесні 2016 року небайдужі підлітки та жителі смт. Гришківці відшукали могилу та вирішили її впорядкувати. До них приєдналися педагоги та старшокласники КНЗ “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”. Спільними зусиллями молодь прибрала могилу, встановила надгробок.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПротягом останніх років, напередодні Дня пам’яті та примирення, педагоги та вихованці КНЗ “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” проводять проект “Квіти пам’яті і любові”. Рослини, вирощені під час реалізації цього проекту у 2016 році, були висаджені на відшуканій могилі невідомого пілота та братських могилах у смт. Гришківці і стали символом пошани дітей та молоді до подвигу воїнів Другої світової війни.

На цьому учасники проекту вирішили не зупинятися. Попереду довготривалий і кропіткий пошук інформації  про пілота,  похованого в лісі.

Український народ пам’ятає!

Ященко Н.В., Хмельницька І.В.,
вчителі трудового навчання
КНЗ “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA