Додому Колонка редактора Набиратися досвіду. В кого?

Набиратися досвіду. В кого?

561
ПОДІЛИТИСЬ

Набиратися досвіду. В кого?
Україна ступила на шлях інтеграції в Європу. Але жити як німці, французи чи швейцарці, ми, мабуть, станемо ще не скоро. Тому набиратися позитивного досвіду, нам потрібно, в першу чергу, у близьких сусідів, зокрема Польщі, Чехії, Словаччини, які вже пройшли цей шлях. І навіть в Білорусії, яка по багатьох показниках має гарні результати. Дороги там на рівні європейських, села поступово перетворюються на агромістечка. Білоруські колгоспи, як й ізраїльські колективні господарства (кібуци) рентабельні та конкурентоздатні. Відсутні в сябрів також, такі властиві для України, явища, як безхатченки і бродячі собаки.
І ще такий, на мій погляд, мудрий підхід: білоруси, які мали раніше гарний досвід у випуску крупнотонажних БІЛаЗів, тракторів та вантажних автомобілів, і далі продовжують цим займатися та осучаснювати їх. А ось щодо легкових автомобілів, то вони на відміну від нас, не ламають голови над їх випуском, а зняли ввізне мито і Білорусь нині заполонили якісні імпортні автомобілі: мерседеси, фольксвагени та інші марки.

Головний районний “антиоптимізатор” проти…
Вже декілька разів в райдержадміністрації засідала комісія з оптимізації шкіл, тобто їх закриття чи реорганізації. Це стосується в першу чергу Дмитрівки, Гардишівки, Закутинець, Буряків, Садок.
Обговорення йде дуже непросто. Керівництво району аргументує оптимізацію недостатністю бюджетних коштів, а представники громад тим, що закриття школи негативно вплине на розвиток села. Кожна сторона вважає свої аргументи вагомими.
В тому числі і директор Дмитрівської школи Юрій Гостяєв, який вже багато років бореться проти закриття своєї “альма-матер” і є, напевно, головним “антиоптимізатором” району. Але остаточну крапку в цих дискусіях, згідно чинного законодавства,  повинні поставити депутати районної ради на сесії в червні місяці.

Неприємне, для нас з вами, монолог прибиральниці
“Чимало праці було докладено, щоб площа Центральна, що біля міськвиконкому, стала улюбленим місцем відпочинку бердичівлян, особливо дітей.
І тому буває дуже прикро, коли бачиш біля лавок сміття, соняшникове насіння, стаканчики від морозива, папірці, хоча поряд стоять урни.
Згадаймо, шановні, що поряд проходить вулиця, яка називається Європейською…”.

Наш земляк – призер Універсіади
На Універсіаді України з легкої атлетики серед студентів вищих навчальних закладів третє місце зі стрибків у висоту зайняв Віктор Лонський (тренер Ігор Лонський).
Вітаємо!

Володимир Кравченко.