ПОДІЛИТИСЬ

Міжнародний День прав захисту людини, який відзначається 10 грудня, зібрав школярів, студентів, викладачів та представників місцевої влади у приміщенні Бердичівського коледжу промисловості економіки та права.

Працівники бердичівської поліції активно долучилися до проведення науково-практичної конференції на тему: “Права дитини в сучасній Україні”.

На конференції приділили увагу правам дітей, які висвітлив заступник начальника блоку превентивної діяльності Бердичівського відділу поліції Геннадій Рудніцький. Майор поліції доповів про стан дотримання захисту прав неповнолітніх правоохоронними органами та профілактики правопорушень серед молоді.

– Це постійні рейди, які спрямовані на боротьбу з тютюнопалінням та вживанням алкогольних напоїв серед неповнолітніх і в молодіжному середовищі та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. А також велика увага приділяється вчиненню насильства в сім’ї щодо дитини та порушення її прав, – розповів Геннадій Віталійович. Правоохоронець зазначив, що окрім прав кожен також має знати і свої обов’язки.

rIx4JW7bNDgОдин за одним виступали із підготовленими доповідями студенти та школярі 9-11 класів Бердичівських шкіл, які розповідали про конституційні права кожної людини і дитини зокрема. Далі тема торкнулася проблеми дітей-переселенців зі статусом внутрішньо переміщених осіб. Студент одного із навчальних закладів міста, який як ніхто відчув на собі цю проблему і доніс її усім присутнім. Своєю розповіддю студент довів всім, що все таки в нашій державі захищаються права людей та дітей.

Директор Бердичівського коледжу промисловості економіки та права Іван Демусь подякував усім присутнім. А правоохоронцям запропонував надалі проводити у різних формах профілактичні заходи у коледжі.

Бердичівський ВП ГУНП
в Житомирській області.

cUSadW7yJ_w