Додому НОВИНИ Низько голови схиляємо перед великим подвигом.

Низько голови схиляємо перед великим подвигом.

847
ПОДІЛИТИСЬ

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг нашого народу – його битва і його перемога над нацизмом. Хіба можна забути тих, хто поліг у полях, хто віддав своє життя за щастя інших?

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі 8 травня 2015 року в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №11 була проведена літературно-музична композиція “Низько голови схиляємо перед великим подвигом”, яка покликана формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого; гідно вшановувати подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу над антигітлерівською коаліцією у Другій світовій війні; виховувати шанобливе ставлення до бійців всіх воєн: Другої світової та нинішньої визвольної.

Одяг учнів був прикрашений червоними маками, як символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на Сході України у боротьбі за незалежність сьогодні.

Ведучі заходу, учениці 10 класу Дурава Аліна і Батильчук Діана, розповіли присутнім, що Друга світова стала найбільшою війною в історії людства. У ній брали участь десятки країн. Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси. Людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. осіб.

Згадували загиблих воїнів, мирних жертв війни, воєнні злочини, депортації, злочини проти людяності. Пісня “На братських могилах” у виконанні вчителя історії Кривошея С.Д. глибоко зворушила всіх учасників заходу.

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її. Земля України встелена високими степовими могилами, та і позначається нині у буремні часи на сході України.

Незламним духом і героїзмом відзначаються люди, які сьогодні відстоюють свою рідну землю у не проголошеній війні. Чимало із них віддали своє життя за вільну і незалежну неньку Україну. Серед них і мужні воїни нашого міста. Це старший лейтенант Дульчик В.Г., рядовий Абрамов Р.В., рядовий Старіков Є.А., прапорщик Реготун О.П., десантник Сідлецький С.Ю., рядовий Питель О.В., старшина Венгер О.А., молодший сержант Ковтун С.Л., молодший сержант Панасюк Ю.В. Присутні хвилиною мовчання вшанували їх, як і всіх, хто віддав своє життя за волю, свободу, честь і мужність свого народу і своєї Батьківщини.

shcool_11_1На захід були запрошені ветеран Великої Вітчизняної війни Демиденко Іван Іванович та ветеран Збройних Сил України полковник Пузиренко Іван Григорович, які розповіли про героїчні подвиги українського народу, про страхіття, яке несе із собою війна.
З задоволенням гості слухали пісні та вірші про війну, про мужніх героїв АТО, про рідну Україну.

У кінці зустрічі учні подякували гостям за мужність і героїзм, проявлені у роки війни і в наш час, привітали квітами запрошених гостей.

Валентина Кучерява,
заступник директора
з навчально-виховної роботи
загальноосвітньої школи №11.