Додому НОВИНИ “О, возвелич усіх нас знову, як світоч, будь нам, рідна мово!”

“О, возвелич усіх нас знову, як світоч, будь нам, рідна мово!”

670
ПОДІЛИТИСЬ

Для людини будь-якої нації найвищий сенс життя у тому, аби не цуратися свого роду, не соромитися походження, ніколи не забувати рідної мови. Треба шанувати предків, знати їх історію, дорожити корінням, від якого пішло наше життя.

Хіба може вмерти наша мова, багатюща культура? Хіба ми можемо це допустити? Ні! Ніколи. Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу.

До дня української писемності та мови у загальноосвітній школі I-III ступені №5 вчителями української мови та літератури були проведені різні заходи.

На високому рівні філологи: Куліковська І.В., Червінська Н.П., Киба І.В. провели літературно-музичну композицію з відеопрезентацією “О, возвелич усіх нас знову, як світоч, будь нам, рідна мово!”. У святі брали активну участь учні 1-А, 8-А, 9-А, 10, 11 класів. Захід розпочала голова методичного об’єднання вчителів словесності Куліковська І.В. Далі естафету продовжили ведучі – Дем’янова Катерина та Ліщинська Юлія, які розповіли присутнім про історію походження мови та письма в Україні. Пронизував душу вірш “Молитва до мови”, який читала Жеребчук Анастасія. Справжнім відкриттям для всіх були власні вірші про мову Мельничук Юлії, яві вона ж і читала. У гості на свято завітала дівчина –Україна (Пуха Анна), яка разом з учнями 1-го класу Криковлюк Іринкою та Гулясом Володимиром розповідали про красу і ніжність рідної мови.

Учні 8-А класу читали вислови відомих письменників про мову.

І яке ж свято без нашої української пісні! Цілу низку пісень “Ми – діти твої, Україно!”, “Заспіваймо пісню про Україну”, “Діти України” виконали учениці 9-А класу Мельничук О., Гуляс Т., Мельничук А., Жеребчук А., Криковлюк В.

На святі були присутні заступник директора з виховної роботи Ктітарова Т.І. та педагог-організатор Новікова Т.В.

Отже, головна мета заходу – ознайомити учнів з історією України, виховувати почуття глибокої любові до української мови, до рідного народу, до Батьківщини.

Вчитель української мови та літератури Куліковська І.В.