Додому НОВИНИ Культура Пам’яті Небесної Сотні

Пам’яті Небесної Сотні

805
ПОДІЛИТИСЬ

“Вони завжди будуть жити в нашій пам’яті” – під таким гаслом пройшла лінійка-реквієм у Никонівській ЗОШ І-ІІ ст. у п’ятницю, 19 лютого, напередодні Дня вшанування пам’яті Небесної Сотні.

У фойє школи виставка фото про події на Майдані, учнівська стіннівка “Горить Майдан”, запалена свічка, квіти з чорною стрічкою. Учасниками акції були учні 1-9 класів, вчителі, працівники Никонівського Будинку культури, бібліотекарі сільських бібліотек Кукільні та Никонівки.

Учні школи закликали присутніх згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за краще майбутнє України: “Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Нехай кожен з нас торкнеться памяттю цього священного вогню – частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони завжди будуть жити в нашій памяті!”.

20160220_160015_1Під мелодію гімну Небесної Сотні “Пливе кача” ведучий запалив свічку і передав її по колу, з рук в руки. У виконанні працівників культури Т.О. Кирилюк і Л.С. Ковальчук прозвучала Похідна Майдану “Гей, гей, Україно!”.

Линули схвильовані голоси учнів: у їхніх словах були присутні патріотичні мотиви, гордість за свою країну, за те, що у неї були і є такі Герої. Учні школи дали клятву бути гідними подвигу Героїв Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання присутні пом’янули Героїв Небесної Сотні і загиблих воїнів в зоні АТО, випускника нашої школи Верещака Віктора, який загинув під час військових навчань та охорони південного державного кордону 13 травня 2014 року в Херсонській області біля села Рівне.

Вірш односельчанки Л.С. Ковальчук “Землякові” виконала бібліотекар с.Кукільня Н.Г. Українець. У виконанні працівників культури і колективу школи пролунала “Молитва за Україну”.

Лінійка закінчилась виконанням Гімну України і словами “Герої не вмирають. Вони завжди у пам’яті народній!”.