Додому НОВИНИ Влада і громада Подаруй дитині радість виховання у сім’ї “Візьміть дитину у родину”

Подаруй дитині радість виховання у сім’ї “Візьміть дитину у родину”

674
ПОДІЛИТИСЬ

Під таким гаслом працює сьогодні Бердичівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Дитині для повного і гармонійного розвитку необхідно зростати в сім’ї,в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. Та на жаль вони є. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім’ю.

Тим, хто не байдужий до долі дітей-сиріт і має бажання взяти на виховання дитину, повідомляємо, що наша держава всебічно підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу,метою створення яких є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім’ї на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу – це сім’я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи (батьки-вихователі), які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім’я – це сім’я, або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей для виховання і спільного проживання.

Як держава підтримує прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу?

  • прийомна дитина зберігає статус сироти і користується усіма відповідними пільгами;
  • прийомні батьки, батьки-вихователі отримують від держави щомісячну соціальну допомогу на утримання дитини;
  • прийомні батьки, батьки-вихователі отримують щомісячне грошове забезпечення за виконання своїх обов’язків;
  • прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу супроводжує соціальний працівник, який допомагає долати труднощі.

Якщо Ви відчуваєте, що Ваша сім’я може прихистити сироту, просимо звертатися в Бердичівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою м. Бердичів, пл. Центральна, 1, або телефонувати за номерами: 2-54-55, 4-23-34.