Додому НОВИНИ Влада і громада Позитивна тенденція у Бердичівському районі

Позитивна тенденція у Бердичівському районі

556
ПОДІЛИТИСЬ

“Час розкидати каміння і час збирати каміння” – саме таким висловом хочеться розпочати написання даного матеріалу, який містить детальний аналіз діяльності Бердичівської районної державної адміністрації за 2015 рік. Точніше сказати, підведення підсумків роботи відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації та керівництва на чолі з головою РДА Едуардом Томашевським. Версій походження даного виразу є декілька, але нам здалося, що до даного матеріалу він досить влучний.

Отож, почнемо. Відповідно до доручення голови облдержадміністрації Сергія Машковського “Щодо проведення моніторингу та оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення”, була здійснена оцінка результативності їх діяльності.

Дана оцінка проведена за 42 показниками, котрі характеризують ситуацію у соціально-економічному розвитку районів та міст обласного значення за 12 напрямами: економічна та соціальна згуртованість, економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, розвиток малого та середнього підприємництва, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, доступність та якість послуг у сфері охорони здоров’я, доступність та якість послуг у сфері освіти, соціальний захист населення та безпека, раціональне природокористування та якість довкілля.

За результатами оцінки за 2015 рік визначено 3 групи районів та міст обласного значення:

  • І група включає  райони і міста обласного значення, які посідають 1-5 місця;
  • ІІ група – 18 районів та міст обласного значення, що посіли з 6 по 23 місце;
  • ІІІ група – райони, що посіли п’ять останніх (24-28) місць.

Результати моніторингу і оцінки по групах: За результатами оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення за січень-грудень 2015 року з 1 по 5 місця посіли місто Малин (1), місто Житомир (2), місто Коростень (3), Бердичівський район (4) та місто Новоград-Волинський (5). Слід зауважити, що перші місця посіли саме міста, які мають добре розвинену інфраструктуру, робочі місця, досить широку сітку малого і середнього бізнесу, чого, на жаль, у селах немає.

SL744367_1Четверте місце Бердичівського району забезпечено тим, що за 9 показниками район зайняв з 1 по 5 місця, за 4 показниками – 6-9 місця. Район увійшов до п’ятірки лідерів за напрямками: “Доступність та якість послуг у сфері освіти” – 3 місце, “Соціальний захист населення та безпека” – 4 місце.

За 2015 рік місцевими бюджетами Бердичівського району мобілізовано власних та закріплених доходів в сумі 35,8 млн. грн., з них доходи загального фонду бюджету – 32,1 млн. грн., спеціального фонду – 3,7 млн. грн. Сума понадпланових надходжень складає 7,5 млн. грн., в тому числі загального фонду – 5,6 млн. грн., спеціального фонду – 1,9 млн. грн.

Ріст надходжень в порівнянні з 2014 роком складає 7,4 млн. грн.

Всіма місцевими бюджетами виконано встановлені завдання по мобілізації коштів. Забезпечено виконання річних планових показників по всіх джерелах надходжень.

Проте, зупинятися на досягнутому не варто. Слід зосередити зусилля у інвестиційному напрямку, розвитку малого та середнього підприємництва, зовнішньоекономічній співпраці.

Рік тому, наш район за підсумками діяльності у 2014 році посідав 18 місце серед міст та районів Житомирської області. Сьогодні ж він в п’ятірці лідерів. Тому, висновок приходить сам по собі – керівництво району на вірному шляху, втілення у життя державних реформ і програм їм вдається досить непогано, якби було навпаки, тоді Бердичівський район не отримав би загальне четверте місце за всіма напрямками, а керівництву не вдалося б підняти у соціально-економічному розвитку регіон з 18-ої на 4-ту позицію.

Прес-служба райдержадміністрації