Додому НОВИНИ Влада і громада Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підпалу людини у Бердичеві

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підпалу людини у Бердичеві

419
ПОДІЛИТИСЬ

29 лютого о 06.20 до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про доставлення до місцевої лікарні хлопця з тяжкими термічними опіками. За попередніми даними, чоловік постраждав у результаті загоряння його одягу, облитого займистою речовиною. Нині розпочато досудове розслідування.

Лікарі констатували у 19-річного потерпілого опіки близько 40% тіла. Нині він перебуває у реанімаційному відділені.

З місця події працівники слідчо-оперативної групи вилучили низку речових доказів та встановили свідків. Поліцейські з’ясували, що упродовж вечора потерпілий та його знайомий, раніше судимий 32-річний місцевий житель, відпочивали у розважальних закладах райцентру. Там старший з чоловіків почав вимагати гроші, попередньо, 5 тисяч гривень. Близько 3.00 вони разом поїхали на місцеве кладовище, де під час суперечки і сталося загоряння хлопця. Більш детальні обставини з’ясовуються у ході досудового розслідування.

Відомо, що одяг на потерпілому загасили, він переодягнувся. Чоловіки повернулися до розважального закладу.

Лише уранці хлопця з дому було доставлено з опіками до лікарні.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 189 (Вимагання, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) Кримінального кодексу України. Особу чоловіка, причетного до події, встановлено, нині триває його розшук.

Потерпілий раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Відповідно до законодавства за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Бердичівський ВП ГУНП
в Жито мирській області