Додому ІНФОРМАЦІЯ ПРОТОКОЛ №20 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ...

ПРОТОКОЛ №20 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 04.05.2016 р.

1227
ПОДІЛИТИСЬ

БЕРДИЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
виконавчий комітет
КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
м. Бердичів

ПРОТОКОЛ №20
засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

від 04.05.2016 р.

 Головував: заступник міського голови Онофрійчук С.П.

Присутні: Гайченя М.І., Пацата А.К., Невмержицький В.І., Горобчук А.П., Повійчук О.М., Антонюк С.Д., Строкотюк Л.В., Кравчук М.А., Басюк С.В., Ревуцький М.Г., Бабікова Л.М., Ханіна Г.М., Белінська Г.М., Камінський А.І., Котик П.В., Бородій В.Є., Куліковська Ф.В., представники засобів масової інформації.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Про виникнення надзвичайної події по вул. Миру, 8, яка пов’язана з раптовим руйнуванням балкону та травмуванням людей

Заслухавши інформацію заступника міського голови Онофрійчука С.П. щодо надзвичайної події, яка виникла 01.05.2016 року по вул. Миру,8, кв. 7 і що пов’язана з раптовим руйнуванням конструктивних елементів (балкону) багатоповерхового житлового будинку, внаслідок чого три особи отримали травми різного ступеня важкості, з метою належного використання і схоронності житлового фонду, а також запобігання загибелі людей внаслідок виникнення аналогічних випадків, керуючись Житловим Кодексом Української РСР та іншими законодавчими актами України в галузі житлових відносин, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію заступника міського голови прийняти до відома.
  2. Керівникам комунальних підприємств, які надають житлово-комунальні послуги населенню, керівникам установ і організацій інших форм власності і підпорядкування, які розташовані у м. Бердичеві та на обслуговуванні або у власності яких знаходяться об’єкти  житлового фонду (ОСББ, ОСБЖБ), управлінню освіти, закладам культури, лікарняним закладам, на утримання яких знаходяться багатоповерхові об’єкти з масовим перебуванням людей (дітей), вжити наступних заходів:

2.1. Провести комісійне обстеження стану окремих конструктивних елементів (балконів) жилих будинків житлового фонду та багатоповерхових об’єктів з масовим перебуванням людей (дітей) з метою встановлення їх відповідності санітарним і технічним вимогам та визнання їх придатності для подальшої експлуатації. (В термін до 24.06.2016. Відповідальні – балансоутримувачі  та власники житлового фонду та об’єктів. Контроль – управління ЖКГ).

2.2. За підсумками проведеної роботи надати письмові рекомендації власникам (балансоутримувачам), на об’єктах яких виявленні непридатні для подальшої експлуатації конструктивні елементи (балкони) для термінового вжиття першочергових запобіжних заходів щодо захисту людей та запобігання виникненню небезпечних (надзвичайних) ситуацій, які пов’язані з раптовим руйнуванням будівельних конструкцій житлового фонду та об’єктів з масовим перебуванням людей (дітей).

2.3. Забезпечити контроль та систематичне проведення роз’яснювальної роботи серед населення за місцем їх проживання, балкони яких визнані такими, що не відповідають санітарним і технічним вимогам та не придатні для подальшої експлуатації. Уточнити плани заходів щодо проведення відновлювальних робі. (Відповідальні керівники житлово-комунальних підприємств, голови правління об’єднань співвласників, керівники установ та керівники об’єктів з масовим перебуванням людей. Контроль – управління ЖКГ).

  1. Відділу містобудування та архітектури, управлінню ЖКГ:

3.1. Вжити заходів щодо дотримання власниками та мешканцями житлових будинків, балкони яких визнані такими, що не відповідають санітарним і технічним вимогам та не придатні для подальшої експлуатації, вимог державних будівельних норм України, стандартів, чинних нормативно-правових актів України, діючих у сфері житлово-комунального господарства для своєчасного відновлення їх технічного стану. Заборонити будь-яку експлуатацію небезпечних балконів до завершення відновлювальних робіт.

3.2. При умові недотримання власниками (балансоутримувачами) та мешканцями житлових будинків встановлених термінів щодо проведення відновлювальних робіт, вирішувати спірні питання у судовому порядку.

  1. Про вжиті заходи інформувати комісію через відділ з питань НС та ЦЗН станом на 01 липня поточного року.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови Онофрійчука С.П. та Гайченю М.І. за розподілом обов’язків.

Міський голова, голова комісії В.К. Мазур

Заступник міського голови, заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС С.П. Онофрійчук

Секретар комісії Ф.В. Куліковська