Додому ІНФОРМАЦІЯ Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів

Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів

663
ПОДІЛИТИСЬ

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ
НАКАЗ №7-у
15 березня 2016 р.

Про встановлення весняно-літньої заборони
на лов риби, інших водних біоресурсів
у рибогосподарських водних об’єктах
Житомирської області у 2016 році.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року №1192 “Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства”, згідно пп.8.1, 8.2, 8.3 “Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних, об’єктах України”, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України 18.03.99 р. №33, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 25.05.99р. за №326/3619, згідно п.п. 3.14, 4.4, 1.14.3, 5.3 “Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.99 р. №19 зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.04.99 р. за №269/3562, з метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в зоні діяльності Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області у 2016 році,

НАКАЗУЮ:

  1. Встановити весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у такі строки:

– на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня;

– на водосховищах та ставках з 01 квітня по 10 червня;

– у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів (в межах діяльності управління) з 01 квітня по 30 червня.

  1. Заборонити всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період з 01 квітня по 20 червня і з 15 липня по 05 вересня, під час виношування ікри, личинок, першої і другої линьок.
  2. На період весняно-літньої заборони дозволити любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом.
  3. Місцями нересту вважати мілководні, зарослі водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.
  4. Заборонити організацію змагань з рибальства та підводного полювання в період нересту риби.
  5. Заборонити в терміни, вказані в п.1 наказу, пересування будь яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден державних органів, що здійснюють патрульну службу. Крім цього, заборонити в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів.
  6. Провести трьохмісячник охорони рибних запасів у водоймах області з 01 квітня по 30 червня 2016 року.
  7. Державним інспекторам рибоохорони, сектору іхтіології та регулювання рибальства:

8.1. Довести до відома та оповістити через засоби масової інформації населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів та проведення трьохмісячника з їх охорони.

8.2. Посилити охорону водойм, особливо нерестовищ і шляхів підходу до них плідників риб. Залучити до охорони водойм користувачів, громадськість, підприємства, установи, організації.

Начальник управління