Додому НОВИНИ Влада і громада Розумна молодь обирає життя

Розумна молодь обирає життя

596
ПОДІЛИТИСЬ

У вівторок, 09 лютого 2016 року, у малій залі райдержадміністрації відбулася робоча зустріч керівництва адміністрації, представників освітянської, соціальної і медичної ланки району з представниками Бердичівської міської громадської молодіжної організації “Молодь обирає життя”. Зустріч проходила в рамках реалізації проекту “Сучасними кроками у здорове щасливе майбутнє: впровадження соціальної анімації у сфері РЗ/ПС на допомогу сільській молоді” та в рамках Програми малих грантів проекту “Репродуктивне здоров’я в Україні”, що реалізує Благодійний фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку/USAID.

Зустріч розпочала перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Наумчук, яка наголосила на актуальності питання щодо репродуктивного здоров’я сучасної молоді з урахуванням всіх соціальних та економічних чинників, викликів і потреб сучасності.

Голова БМГМО “Молодь обирає життя” Тетяна Носова повідомила присутнім про те, що громадська організація працює у партнерстві з Житомирським обласним центром практичної психології, соціальної роботи та має на меті, в рамках проекту, надати можливість сільській молоді Бердичівського району покращити доступ до освітніх, медичних та соціальних послуг у сфері репродуктивного здоров’я і планування сім’ї (РЗ/ПС) шляхом участі у соціальній анімації та створенні відповідного Інтернет-ресурсу. Заходи проекту проходитимуть у два етапи – підготовчий, де буде визначено потребу молоді Бердичівщини у сфері РЗ/ПС та другий етап, де буде запроваджено модель покращення доступу до освітніх, медичних та соціальних послуг шляхом підготовки соціальних аніматорів із числа учнів та педагогів загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладах у якості посередників між надавачами та користувачами послуг, створення Інтернет-ресурсу Соціальної анімації у сфері РЗ/ПС.

Про виклики сучасності у сфері зміцнення і збереження репродуктивного здоров’я молоді, особливо сільської місцевості, розповіла Любов Кльоц – експерт проекту, кандидат психологічних наук.

По завершенню презентації проекту усі учасники зустрічі мали змогу обговорити почуте, висловити свою думку та бачення подальшої співпраці у даному напрямку. Директори шкіл, соціальні педагоги і практичні психологи з 11 освітніх закладів району поділилися з колегами попередньо набутим досвідом, оскільки, впровадження проекту “Відповідальне ставлення до репродуктивного здоров’я – запорука безпечного життєвого маршруту сільської молоді” мав успіх у 2014-2015 роках. Світлана Юріївна, практичний психолог Радянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, розповіла колегам про власний шлях у проекті, поділилась досвідом і враженнями, які отримала під час проходження спеціального навчання у Харкові.

Керівник проекту Людмила Горобчук представила учасникам Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Бердичівською районною державною адміністрацією і Бердичівською міською громадською молодіжною організацією “Молодь обирає життя” та висловила сподівання на плідну співпрацю, яка принесе задоволення і велику користь молоді Бердичівського району.

Усі учасники зустрічі отримали від організаторів комплект інформаційно-довідкової літератури.

Маємо надію, що запропонований проект підтримають педагоги у школах, соціальні служби у своїй роботі, а також учні і їх батьки, за для повноцінного формування особистості, грамотного відношення до себе і оточуючих, збереження свого життя і здоров’я.

Прес-служба райдержадміністрації