Додому НОВИНИ Влада і громада Семінар-тренінг “Емоційне вигорання”

Семінар-тренінг “Емоційне вигорання”

1127
ПОДІЛИТИСЬ

24 травня 2016 року спеціалісти Бердичівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках навчального курсу підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів проводили семінар-тренінг на тему: “Запобігання емоційному вигоранню прийомних батьків та батьків вихователів”.

Увесь навчальний курс, організований обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тривав три дні. На семінарі були присутні прийомні батьки з Ружинського, Андрушівського, Бердичівського районів та м.Бердичева. Бердичівський район представляли 8 прийомних сімей, які функціонують два і більше років.

Під час тренінгу батьки познайомилися з такими поняттями як “емоційне вигорання”, “стрес”. Одержали інформацію про стадії синдрому вигорання, фактори впливу на емоційне виснаження, симптоми з яких складається синдром, методами гармонізації психофізичного стану.

IMG_3982_1З прийомними батьками було проведено діагностику емоційного вигорання на визначення ступеня схильності до стресу. Прийомні батьки одержали практичні поради і стратегії боротьби із синдромом емоційного вигорання.

Канадський ендокринолог, відомий дослідник стресу Г. Сельє зазначав, що має значення не те, що з нами відбувається, а те, як ця інформація сприймається. Тому, прийомні батьки вчились різним способам та прийомам подолання стресових навантажень.

Вони зрозуміли одну важливу істину: вміння уникати, переживати та боротися з синдромом емоційного вигорання залежить більшою мірою від нас самих.

О. Продеус,
директор БРЦСССДМ

IMG_3969_1 IMG_3971_1