Додому НОВИНИ Медицина Співпраця медиків Бердичева з центром надання безоплатної вторинної правової допомоги

Співпраця медиків Бердичева з центром надання безоплатної вторинної правової допомоги

707
ПОДІЛИТИСЬ

16 травня 2016 року начальник відділу Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Сікорська взяла участь у розширеній нараді працівників Бердичівської міської лікарні та фахівців відділень, керівників відокремлених підрозділів (амбулаторій загальної практики сімейної медицини). Одним з перших питань, що було винесено на розгляд та включені до порядку денного, це безоплатна правова допомога населенню. Як зауважив представник центру, до працівників медичних закладів щоденно звертається значна кількість людей з проблемами зі здоров’ям, адже, на жаль, нинішній ритм життя не щадить нервову систему людини. Саме лікарі постійно контактують з людьми похилого віку, особами з інвалідністю, людьми, які перебувають у складній життєвій ситуації, та знають про наболіле питання кожного пацієнта. Надмірні емоційні навантаження, проблеми на роботі, конфлікти в сім’ї, велика кількість накопичених невирішених юридичних питань – організм працює на знос.

Слід пам’ятати, що майже всі юридичні питання можна вирішити, звернувшись за допомогою до фахівців місцевого центру та адвокатів. Працівники центру вислухають, дадуть юридичну пораду, проконсультують та, в разі необхідності, відповідно до законодавства нададуть безоплатного адвоката, що представлятиме інтереси та здійснюватиме захист прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.

Головний лікар Бердичівської міської лікарні Бабікова Лариса Миколаївна в чергове проявила свій професіоналізм та запропонувала розмістити наглядну інформацію про можливість скористатися даною соціальною програмою уряду України на інформаційних стендах та дошках у приміщеннях медичних закладів.

Під час зустрічі всім присутнім було надано інформаційні матеріали, буклети щодо роботи центра та можливості отримати безоплатну правову допомогу.

Було чимало запитань від медичних працівників, які налаштовані на спільну працю задля успішного вирішення проблемних питань бердичівлян. Юрисконсульт міської лікарні провела чергове заняття щодо правової освіти медичних працівників.