Додому НОВИНИ Влада і громада Сім’я – головний осередок цивілізованого суспільства

Сім’я – головний осередок цивілізованого суспільства

536
ПОДІЛИТИСЬ

З метою відзначення відносно молодого свята в Україні – Дня родини, фахівцями із питань соціальної роботи з суб’єктами пробації Бердичівського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції був організований та проведений круглий стіл на тему “Сім’я – головний осередок цивілізованого суспільства”. Із засудженими без позбавлення волі, що перебувають на обліку ВКВІ були обговорені питання важливості дотримання сімейних цінностей. Фахівцями була повідана історія свята та детально розкриті питання особливостей розвитку міжособистісних відносин та способи збереження сімей, що становлять собою невід’ємну ланку розвиненого суспільства.

Спеціально запрошені гості: очільник Бердичівського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Ковалик Т.В., провідний спеціаліст Бердичівського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Яковенко Л.В., юні волонтери та пастор Української Християнської церкви “Новий час” Жучков Л.Б. оповіли присутнім реальні історії, що підтверджують важливість сімейного затишку та необхідність батьківської опіки, а також вкотре нагадали про перелік послуг Центрів різного характеру – як економічного, юридичного, так і психологічного типу, що надаються людям, потрапившим в складні життєві обставини.

oeirutyr_2Під час заходу увага засуджених фокусувалась на правильності побудови соціально прийнятних відносин дорослих людей та наслідки їх безвідповідальних вчинків – в першу чергу від яких страждають близькі люди. У своєму виступі пастор закликав усіх присутніх вступати в шлюб по біблейським канонам, цінуючи і поважаючи один одного, розуміючи те, що подружнє життя, то шквал емоцій і блискавки страстей, які потрібно пережити, щоб потім знов бути обігрітими теплом сонячно-яскравого кохання та Божої благодаті.

oeirutyr_3На завершення зустрічі волонтер БРЦСССДМ Гуменюк Ю.В. усім присутнім вручила листівки з корисною інформацією.

Такі зустрічі необхідні і вкрай важливі, адже згрупувавшись та спільними зусиллями визначивши і зрозумівши потреби людей, що знаходяться в складних життєвих ситуаціях, або відчувають себе самотніми та непотрібними, в наших силах роз’яснити  їм те, що вони не залишені з проблемами сам на сам, їхнім життям цікавляться, їм прагнуть допомогти і словом, і ділом.

Тож, давайте цінувати один одного, берегти наших близьких, піклуватися про наших дітей, адже ніхто крім нас не зможе любити їх міцніше та самовідданіше.

О.В. Новіцька, фахівець із питань соціальної
роботи із суб’єктами пробації
Бердичівського міськрайонного відділу
кримінально-виконавчої інспекції
УДПтС Україні в Житомирській області