Додому НОВИНИ Медицина Туберкульоз не вибирає…

Туберкульоз не вибирає…

641
ПОДІЛИТИСЬ

В міській раді по ініціативі бердичівських медиків за участі лікарів-інфекціоністів, фтизіатрів, студентів медичного коледжу відбувся публічний захід, на якому розглянули методи профілактики та лікування туберкульозу. Те, що дана проблема надзвичайно гостра. говорить те, що кожної години в Україні одна людина помирає, а четверо захворюють на туберкульоз. Протягом останніх двох років у Бердичеві дещо зросла кількість хворих із занедбаною формою туберкульозу та смертність.

Як доповіла головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова: “Захворюваність в місті не перевищує обласних показників, разом з тим це нас не повинно заспокоювати. Раніше, – зазначила вона, – вважали, що туберкульоз – це хвороба бідних людей, але практика показує, що туберкульоз нікого не вибирає”.

Єдиний шлях уберегти себе від хвороби, це регулярні медичні обстеження, що дає можливість виявити захворювання на ранній стадії. Для потреб громадян у медиків є сучасний новий цифровий флюорограф.

Флюорографію можна зробити у 29 кабінеті поліклініки. А пересувний флюорограф дозволяє зробити обстеження тих людей, які за станом здоров’я не можуть прийти в поліклініку.

Софія Яремчук.