Презентація нового меню для вихованців дошкілля та учнів шкіл Гришковецької громади відбулася сьогодні 20.01 у залі харчоблоку гімназії. Кухарі з усіх закладів освіти, а їх у громаді 13, з’їхались, щоб продемонструвати можливості нового меню.
Загалом кухарі приготували понад 30 страв та поділитись досвідом щодо технології приготування та можливостей закладів в організації харчування.
Потреба осучаснення харчових раціонів у закладах освіти озвучувалась давно; ініціювали її в першу чергу керівники закладів освіти та батьки. Побажання висловлювали й депутати. Підготовку нового меню, технологічних карток, а їх майже дві сотні розмістили у щойно створеному збірнику, здійснили з дотриманням принципів здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Враховані всі основні інгредієнти їжі – білки, жири та вуглеводи, енергетична цінність їжі.
Окрему увагу зосередили на забезпеченні дітей, які мають особливі потреби в організації харчування.
Пресслужба Гришковецької громади.