Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичеві міліціонери та помічники від громадськості разом подбають про правопорядок під...

У Бердичеві міліціонери та помічники від громадськості разом подбають про правопорядок під час виборів

844
ПОДІЛИТИСЬ

Механізм ефективної взаємодії для забезпечення охорони громадського порядку у передвиборчий період та безпосередньо у день голосування обговорили працівники Бердичівського МВ УМВС з представниками громадських формувань під час робочої зустрічі у міськвідділі.

Розпочав зустріч начальник сектору дільничних інспекторів Бердичівського МВ УМВС Олег Остріцький, подякувавши головам громадських формувань “Захист та правопорядок” і “Честь та порядок”, члени яких постійно допомагають правоохоронцям і тепер охоче погодилися взяти участь у забезпеченні охорони громадського порядку під час виборчого процесу. Він також зазначив, що співпраця міліції із громадськістю у цей період полягає у профілактиці та виявленні порушень виборчого законодавства. Для цього закликав громадськість повідомляти про випадки порушення законодавства під час проведення передвиборчої кампанії та безпосередньо у день голосування.

У свою чергу інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Тетяна Войтюк повідомила присутнім про завдання правоохоронців під час виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Також вона ознайомила представників громадських формувань з інструкціями щодо охорони громадського порядку під час виборчого процесу.

На зустрічі було також обговорено проведення низки профілактичних заходів, планування зустрічей з головами 122 територіальних та дільничних виборчих комісій.
Окремо правоохоронці розповіли громадським помічникам про функціонування на веб-сайті МВС геоінформаційної системи “Вибори-2015”, типові порушення виборчого законодавства, а також про посилення відповідальності за їх вчинення.

Бердичівський МВ УМВС
України в Житомирській області.