Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичеві поліцейські охорони викрили крадіїв телефонного кабелю

У Бердичеві поліцейські охорони викрили крадіїв телефонного кабелю

715
ПОДІЛИТИСЬ

Правоохоронці затримали двох місцевих жителів, які викопали 3 метри кабелю зв’язку. Розпочато кримінальне провадження.

28 березня до чергової частини Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників “Укртелекому” про пошкодження телефонного кабелю на околиці міста.

На місце події прибули працівники поліції охорони, які неподалік побачили двох чоловіків. Ті викопали кабель та вже обпалили його у вогнищі, аби зняти оболонку. Поряд були й інструменти, за допомогою яких зловмисники вчинили крадіжку.

PM963image002
Багаття, в якому зловмисники випалювали мідний кабель.

Поліцейські доставили чоловіків до Бердичівського відділу поліції. Затриманими виявилися місцеві жителі віком 30 та 32 роки. Вони пояснили, що викопували кабель, аби здати його до пункту прийому металобрухту та таким чином підзаробити.

– У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, чоловіків перевіряють на причетність до подібних протиправних дій, які були вчинені на території району, – розповів т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Валерій Кравчук.

За чинним законодавством чоловікам загрожує покарання від піврічного арешту до позбавлення волі на строк до 5 років.

Від редакції: затримання зловмисників стало можливим налагодженій співпраці зв’язківців з поліцією та відповідальній організації роботи з боку начальника РЦТ №215 Олексія Терегері та начальника СЛД №1 м.Бердичів РЦТ №215 Анатолія Горобчука, які, не рахуючись із особистим часом, прикладають всіх зусиль на захист майна товариства від крадіжок, у т.ч. щодо організації реагування чергової зміни на тривожні повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації та оперативній передачі інформації поліції. Як результат, зловмисники 29.03.2016 за участю Горобчука А.П. були затримані на місці вчинення крадіжки.

Бердичівський ВП ГУНП
в Житомирській області