Додому НОВИНИ Влада і громада У Бердичеві поліція розшукує шахрайку, яка видурила у жінки понад 70 000...

У Бердичеві поліція розшукує шахрайку, яка видурила у жінки понад 70 000 гривень за уявний порятунок сина

573
ПОДІЛИТИСЬ

Повідомлення про надумане затримання її сина поліцією за вчинену дорожньо-транспортну пригоду настільки схвилювало жительку м. Бердичева, що вона без вагань передала усі грошові збереження просто у руки шахраям. Поліція вкотре закликає громадян до обережності.

21 грудня до Бердичівського відділу поліції звернулась 49-річна жителька райцентру із заявою про шахрайство. Вона розповіла, що їй зателефонувала особа, яка назвалася працівником правоохоронних органів. Невідомий абонент повідомив, що син жінки знаходиться у відділку поліції за скоєну ним дорожньо-транспортну пригоду. Почуте неабияк вразило та шокувало заявницю. Натомість псевдо поліцейський запропонував жінці допомогти уникнути покарання шляхом викупу сина.

Відтак, отримавши згоду від схвильованої матері, абонент домовився з нею про умови і місце передачі грошових коштів. За деякий час на одній з центральних вулиць Бердичева заявниця зустрілася з незнайомкою і передала їй в руки 72 тисячі гривень. Згодом, зателефонувавши синові і дізнавшись, що він не потрапляв у халепу, жінка усвідомила вчинене відносно неї ошуканство.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) ККУ та розпочато кримінальне провадження.

– У результаті проведених оперативниками заходів поліцейські встановили, що до шахрайства причетна 27-річна раніше судима місцева жителька, на яку заявниця вказала під час упізнання за фотокартками. Нині правоохоронці встановлюють місце її перебування, – повідомив начальник Бердичівського ВП Роман Зайцев.

Разом з тим поліція наполегливо просить громадян бути обережними і не довіряти незнайомцям, які вимагають у них гроші, телефонуючи на мобільні.

Щоб не постраждати від “мобільних аферистів”, поліція радить дотримуватися наступних правил:

  1. Після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось з оточення вашого родича, який нібито потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі).
  2. Якщо вам телефонує людина, яка називає себе правоохоронцем, зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі або відділенні знаходиться ваш родич, і одразу ж зателефонуйте хоч би за номером “102”.
  3. Так або інакше, але перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно.

Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам’ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.

Бердичівський відділ поліції
ГУНП в Житомирській області