Ресторан “Тоскана” турбується про здоров’я людей. З цією метою тут почала діяти приватна пекарня, яка випікає цілий спектр хлібних виробів, спечених за бездріжджовою технологією, на заквасці.
Мода на бездріжджовий хліб сьогодні набуває все більших і більших масштабів. Хоча саму цю моду можна вважати своєрідною “другою хвилею” популярності – колись, на зорі хлібопечення, весь хліб був бездріжджовий через те, що самі дріжджі не були відомі людям.
Сьогодні ж застосування бездріжджової технології обумовлено зовсім іншими причинами: приготування бездріжджового хліба вважається більш корисним і позбавленим багатьох недоліків звичайної пишної випічки.
У пекарні працює молодий, але досвідчений пекар Денис Кліщук. Він незабаром разом із керівництвом відвідає міжнародну виставку хлібопекарського обладнання в Італії. У пекарню планується придбати надсучасне устаткування для випуску корисного хліба.
Ось лише неповний перелік хлібів, які вже сьогодні виготовляє приватна пекарня:
- Пшеничні хліба: традиційний хліб (соціальний), хліб “Фромаж”, “Томатний”, часниково-горіховий, “Серіалє”, чіабата пшенична, фугас з сиром, гречаний.
- Житні хліба: хліб “ПумперНікель”, “Бородіно”.
- Пшенично-житні хліба: хлібець “Пан-де-Сегль” (Pain de Siegle), “Кампань”.
У подальшому асортимент продукції приватної пекарні буде лише зростати.
Придбати справжні витвори пекарського мистецтва можна у кіосках “Приватна пекарня”, які розмістились на Привокзальній площі та Центральному міському ринку.
Підготував Анатолій Горобчук.