Додому НОВИНИ Культура Шануємо слово Лесі Українки

Шануємо слово Лесі Українки

467
ПОДІЛИТИСЬ

Чудове українське Полісся… Воно стало справжньою природною колискою, в якій зародився і зміцнів талант Лариси Петрівни Косач-Квітки, що відома світові під літературним псевдонімом Леся Українка.

Вона народилася і зростала в інтелігентному середовищі родин Косачів і Драгоманових, у яких завжди жили волелюбні традиції. І хоч Леся не закінчила жодного навчального закладу  (через хворобу ) – належала до найосвіченіших людей свого часу. Будучи дитиною проявляла великий інтерес до різних галузей знань, головним чином до літератури, мистецтва, історії, географії, іноземних мов, яких знала більше десяти.

В українську літературу Українка увійшла передусім як поетка мужності і боротьби, чия творча спадщина надихає на роздуми та спонукає до дій.

Відзначаючи 145-річницю від дня народження української поетеси, у бібліотеці – філії №5, що знаходиться за адресою: вулиця Новоіванівська, 21, відбулася зустріч студентів ПТУ №4, учнів 5 класів НВК №10 та читачів – жителів мікрорайону, під час якої звучали поетичні твори нашої землячки.

Українська поетеса несла вогонь своїх поезій за життя людям, несе і зараз устами нашими. Тож нехай не згасає серед нас слово Лесі, як шана пам’яті її таланту.

Олена Ковзун.