Додому НОВИНИ Школярі району провели науково-дослідну роботу.

Школярі району провели науково-дослідну роботу.

585
ПОДІЛИТИСЬ

Днями у Бердичівській райдержадміністрації пройшла науково-практична конференція “Непізнана історія нашого краю”, організована та проведена керівництвом районного Будинку дитячої та юнацької творчості.

Зібралися учні на даній конференції з метою представлення власних досліджень давньої історії рідного краю, визначних історичних постатей свого села, що з певних причин залишились маловідомими, а також для ознайомлення молоді з героями нашого часу, нашими земляками – воїнами АТО.

Розпочавши захід, директор районного Будинку дитячої та юнацької творчості О.П. Мельниченко представила членів президії. Оцінювали учасників досвідчені фахівці своєї справи Б.Я. Шевчук – вчитель історії, директор Радянської ЗОШ, керівник районного методоб’єднання вчителів з правознавства, П.В. Пушкарук – вчитель історії Хажинської ЗОШ, А.Г. Воронович – вчитель історії Гришковецької гімназії, керівник районного методоб’єднання вчителів з історії.

Незважаючи на свій юний вік, обмеженість у часі і можливостях для проведення дослідницької роботи, учні добре підготувалися і запропонували слухачам досить пізнавальні та змістовні матеріали. У виступах були застосовані різноманітні прийоми презентацій та викладки тем.

Слід зазначити, що проведення заходів даного спрямування є актуальними і вагомими задля розширення кругозору учнівської молоді, пізнання своєї історії з усіма її невідомими складовими, прихованими та цікавими фактами.

Після тривалих обговорень і дискусій щодо виступів учасників та запропонованих ними тем, члени президії обрали найкращих. Гуславська Аліна, учениця 10 класу Райгородоцької школи з темою виступу: “Герої сучасності – наші випускники” та Дуник Андрій, учень 8 класу Маркушівської школи з темою “Архітектурна пам’ятка ХVІІІ століття Свято-Преображенська церква” представлятимуть Бердичівський район на обласній конференції 12 травня поточного року. Усі учасники конференції за власні дослідження історії нашого краю отримали Грамоти за участь.

Вітаємо переможців районної конференції та бажаємо творчих успіхів і гарних результатів під час обласної конференції.

Прес-служба райдержадміністрації.

SL744635_1 SL744627_1 SL744626_1 SL744633_1