Додому НОВИНИ Бізнес Автомобільне скло будь-яких марок виготовляють у Бердичеві в компанії Safe Glass

Автомобільне скло будь-яких марок виготовляють у Бердичеві в компанії Safe Glass

955
ПОДІЛИТИСЬ

І це не фантазія, не мрія виробників. Це реальність, в якій нині працює одне з найсучасніших технологічних підприємств не лише нашого Бердичева, але й України в цілому.

Ми відвідали компанію Safe Glass, яка розмістилась у затишному мікрорайоні міста, та особисто переконались: високотехнологічне виробництво з виготовлення продукції найкращих світових зразків у Бердичеві – це не мрія, а реальність. Ціль, утілена у життя.

Оператор Сергій Шебанін та майстер зміни Максим Лукіянчук.

Крокуючи цехами, оглянули виробничі лінії, на яких відбувається процес виготовлення скла. Сучасне обладнання вражало: максимальна ступінь комп’ютеризації, чистота та безпека – усе вказує на перспективу, погляд господарів у майбутнє.

Усього декілька років тому компанія Safe Glass розпочала свою діяльність. Але у перший же рік Safe Glass отримала сертифікат відповідності на виготовлення безпечного багатошарового автомобільного лобового скла. Вона стала першою в Україні компанією, яка виробляє сертифіковане вітрове скло, що відповідає вимогам ЕЭК ООН №43-00. Завдяки широкій сертифікації та впровадженню системи управління якістю ISO 9001:2015 (ДСТУ ISO 9001:2015) продукція компанії користується популярністю на ринку України. Зокрема, нині використовують скло Safe Glass при виготовленні власних автобусів та тролейбусів вітчизняні корпорації «Богдан» та «Електрон».

Майстер зміни Максим Лукіянчук керує піччю.

Компанія динамічно розвивається. Головне для її керівництва – тримати репутацію надійного і стабільного партнера на ринку. А спектр постачання готового автомобільного скла дійсно вражає: з цехів Safe Glass його продукція нині йде до Німеччини, Болгарії, Румунії, Латвії, Білорусі, Азербайджану, Грузії. Нещодавно підприємство пройшло сертифікацію у відомої фінської сертифікаційної компанії. Це дозволяє постачати продукцію на ринки не лише Європи, але й до Сполучених Штатів.

Лінія ламінації: Оксана Магас та Ірина Юхневич.

Спектр продукції вражає: на сьогодні в компанії виготовляють скло більш як 1600 найменувань. Це 440 моделей лобового скла для легкових автомобілів, 120 моделей для вантажних TIR-групи, а також бокове, загартоване скло для всіх видів автобусів, автомобілів та спецтехніки.

Що нас здивувало, так це персонал – молоді люди вправно керують надскладним обладнанням. Звернувши увагу на наш подив представники компанії повідомили, що тут працюють лише висококваліфіковані кадри – основна маса з них, більш як 70%, випускники коледжів, технічних вишів. Адже без відповідної освіти керувати таким обладнанням неможливо.

Турбуються на підприємстві й про кваліфікаційний рівень власних кадрів. Нині вакансій немає. Але підбір працівників триває постійно. Тут кажуть так: «Маєш бажання, упевнений у власних знаннях – приходь! Для вмілих фахівців завжди є і робота, і достойна заробітна плата».

Оператор Юрій Ковальчук.

Компанія Safe Glass є молодим, але єдиним у своєму роді підприємством на території України, яке здійснює повний цикл виробництва автомобільного скла, з кожним днем відточуючи свою майстерність. На заводі застосовуються інноваційні технології та унікальне обладнання, які дають можливість задовольнити бажання клієнта.

Основна мета компанії Safe Glass: висока якість обслуговування за рахунок застосування інноваційних технологій, персонального підходу до кожного клієнта, регулярному підвищенню кваліфікації кадрів.

Репортаж підготували Віталій Безпалько,
фото Анатолія Горобчука.

Відділ якості: інженер з метрології Світлана Бондаренко та начальник ВТК Ірина Кравченко.