Додому НОВИНИ Влада і громада Аграрії Бердичівщини перекрили автомагістраль

Аграрії Бердичівщини перекрили автомагістраль

557
ПОДІЛИТИСЬ

Цей тиждень розпочався для багатьох подорожуючих у напрямку Житомира з неприємної події – в Осиковому перекрили автомагістраль.

О пів на десяту на одному з пішохідних переходів у селі Осиково численні представники аграрних господарств Бердичівщини розпочала акцію протесту – вимагали відмінити продаж землі. Ні дощ, ні холод не завадили їх планам щодо гучного озвучення власної позиції. А вона була більш ніж чіткою – «Ні розпродажу української землі!» та «Не продавайте Батьківщину!»

Селяни та керівники сільськогосподарських підприємств не лише неспішною ходою та закликами вимагали свого, але й підігнали техніку – біля трьох десятків тракторів стояли обабіч автотраси, готові в будь-який момент також перекрити трасу. Але, як показали подальші події, й цього вистачило, адже і патрульна поліція, і водії, що прямували у своїх справах, виявили і толерантність, і розуміння позиції протестувальників. А ті поодинокі ексцеси, що ледь-ледь не розгорілись (адже багато хто вкрай поспішав чи до Житомира, чи до Вінниці) вчасно владнали ті ж патрульні поліцейські. І в разі нагальної потреби протестувальники пропускали окремі автомобілі та рейсові автобуси.

Слід віддати належне спокою та професійності поліцейських – їх дії були чіткими, вони не допустили ексцесів на трасі.

До протестувальників прибули й представники влади: заступник голови райдержадміністрації Сергій Адам’як та голова районної ради Максим Самчик. Якщо перший лише стояв осторонь, спостерігаючи за перебігом подій, то голова райради за великим рахунком також долучився до акції. Прибулі на подію столичні телеканали отримали роз’яснення і від організаторів акції, а також почули позицію Максима Самчика, який підтримав вимоги протестувальників.

За годину акцію завершили. Чи вдасться донести аграріям власну позицію до державницьких структур, покажуть наступні дні, адже у Верховній Раді повним ходом йде процес розробки закону про ринок землі. І вже наступного тижня планується всеукраїнська акція, на цей раз під її стінами, а також біля Офісу Президента.