Додому НОВИНИ Влада і громада Аналізуючи результати виборів

Аналізуючи результати виборів

1087
ПОДІЛИТИСЬ

Якщо більшість громадян України, враховуючи соціологічні опитування, вважали, що на позачергових парламентських виборах перемогу отримають представники партії “Слуга народу”, то практично ніхто не думав, що на мажоритарних округах результат стане ще кращим, ніж за партійними списками. Адже саме в мажоритарці очікувався справжній бій за мандати. Але не вийшло. Практично всі “важковаговики” політики, які десятками років сиділи у парламентських кріслах, несподівано програли.

Саме так – несподівано. І це є головною, на мою думку, сенсацією цих виборів. Так що у Президента Володимира Зеленського є величезний карт-бланш. Маючи 254 депутати, він має всі шанси виконати власні передвиборні обіцянки.

Хоча вже тепер з різних сторін лунає критика в бік Президента. Навіть піддають сумніву те, що за тиждень навчань у Трускавцях “слуги народу” наберуться значного досвіду. Може й не наберуть, але познайомляться, вивчать основні напрямки парламентської діяльності, скоректують свої плани. Тим більше, що їх дуже досвідчені попередники маючи багатющий досвід парламентаризму, на жаль, суттєвих результатів для країни не досягли. Хоча “досягли” – за 27 років Україна з сьомого місця в економічному розвитку в Європі стала найбіднішою та найкорумпованішою.

Дуже хотілося б, щоб Президенту та його команді вдалося здійснити задумане ними. І найголовніше: щоб усе це пішло на користь нашій державі Україні та простим людям.

Володимир Кравченко.