Додому НОВИНИ Влада і громада Артбригада влаштувала День відкритих дверей

Артбригада влаштувала День відкритих дверей

578
ПОДІЛИТИСЬ

Не кожна бойова військова частина на сьогодні має змогу запросити до себе в гості на “День відкритих дверей” – все ж таки більше трьох років наша країна веде тривалу війну на сході країни. Але 26-й артилерійській бригаді вдалося це зробити.

8 липня ворота КПП були відкриті для всіх жителів міста Бердичева та його гостей. І наші сподівання не виявилися даремними – людям цікаво, в яких умовах проходить сьогодні службу військовослужбовець-контрактник, якою саме зброєю ми відстоюємо суверенітет держави.

Одночасно із стандартною розважальною програмою для таких заходів, як спортивні змагання, атракціони, продаж морозива та солодощів, можливість перекусити сім’єю на свіжому повітрі, бригада запропонувала свої ексклюзивні заходи.

Усі присутні мали змогу не просто побачити військову техніку, яка, до речі, брала участь у антитерористичній операції, але й побувати в ролі артилеристів, поуправлятися у різних військових професіях, відчути міць броньованої техніки, знаходячись безпосередньо всередині самохідної установки. При цьому військовослужбовці не просто доглядали за заходами безпеки “екскурсантів” під час їх ознайомлення зі зброєю, але й надавали їм вичерпну інформацію з тактико-технічних характеристик та методів використання у бою артилерійських установок.

Також на окремо обладнаному місці відбувалося ознайомлення зі стрілецькою зброєю та проводився практичний курс стрільби з нею. Діти та жінки були в захваті від того, що можуть по-справжньому відчути хижацьку привабливість кулеметів та автоматів під час стрільби з них. Вони по-іншому, з більшою повагою та розумінням починають сприймати військову службу своїх татусів та чоловіків.

У музеї бойової слави частини працювали зразу два офіцери-екскурсоводи, які знайомили відвідувачів з історією частини.

Звичайно ж не обійшлося і без солдатської каші з тушонкою, овочами та узваром. Каша розходилася на ура, кухарі тільки встигали наповнювати тарілки та стакани бажаючих посмакувати армійської кухні.

Чи сподобався захід, можна було і не запитувати у гостей. Достатньо було лише подивитися на їхні щасливі усміхнені обличчя та прислухатись до задоволеного дитячого щебету.

Олег КАЛАШНІКОВ,
прес-служба 26 абр