Додому Колонка редактора “А на кого ж мені скаржитися?”

“А на кого ж мені скаржитися?”

628
ПОДІЛИТИСЬ

“А на кого ж мені скаржитися?”
Розповідь мого знайомого:
– Я, вийшовши на пенсію, періодично їжджу в Німеччину глядіти онуків.
Якось зустрів там жінку-сусідку, яка теж приїхала до своїх дітей з Білорусії. Якось вона вийшла з банку і скаржиться мені: “Ось отримала лише 140 євро пенсії від нашого “батька” Лукашенка. Хіба ж це гроші? А я ж 35 років працювала продавцем у магазині!”
Послухав я її і думаю: “А на кого ж мені скаржитись, коли я вчитель, колишній директор школи отримую всього 50 євро пенсії?”

Призначено першого заступника
Першим заступником голови районної державної адміністрації призначено Наумчук Тетяну Володимирівну. Людина в районі вона не нова, у свій час працювала начальником районного відділу освіти.

Сердечне придбання
З бюджету міської ради для кардіологічного відділення центральної міської лікарні придбано сучасний холтерівський апарат, який дає можливість діагностувати і моніторити роботу серця, виявляючи порушення його ритму. З’явилась можливість обстеження хворих проводити на місці.

Зважено сприймати інформацію
В нинішній непростий час люди все частіше стають злішими, роздратованішими, падають духом. Сприяють цьому і засоби масової інформації, сюжети яких, на жаль, все частіше не підбадьорюють, а навпаки пригнічують. Тому психологи радять дуже зважено сприймати, реагувати на оту перенасичену кров’ю, насильством злобою, інформацію. І тому, як пише один наш колега: “Навіщо засуджувати, навіщо сердитись на весь світ? Краще допомогти хоч одній людині. Це принесе радість і душевний спокій”. Необхідно уникати негативної інформації. З цього приводу китайці кажуть: “Коли вуха закриті, печалі проходять повз тебе”.

Володимир Кравченко.