Додому НОВИНИ Культура Бажання миру – велике, мов Всесвіт!

Бажання миру – велике, мов Всесвіт!

577
ПОДІЛИТИСЬ

Любов до України – велика, мов безкрайня українська земля. Наша Віра в щасливе майбутнє України – сильна і незламна.Наша надія на добро – невмируща, мов світ.

Урочистості до Дня незалежності України і Дня Державного Прапора були проведені у МПК ім. О.Шабельника 23 серпня. Святкова зала була повністю заповнена людом. Серед присутніх – герої АТО, військовослужбовці. Святкове зібрання привітав міський голова Василь Мазур і військові командири. На святі були вручені нагороди військовослужбовцям, учасникам АТО.

Виконання Гімну України, внесення прапорів присутні зустріли стоячи, і з глибоким сумом у душі пом’янули поіменно усіх загиблих Героїв України – бердичівлян.

В кожному виступі, в кожній думці присутніх у залі жило і ширилось велике бажання миру на нашій українській землі.

Святковий концерт до Дня Незалежності України і Дня Державного Прапора був прекрасним, як Небесна веселка, змістовним, як правдиве життя.

Ось по гарно оформленій сцені промайнув козацький вітер, що принесли з собою молоденькі козаки і козачки – хлоп’ята та дівчатка дитячого ансамблю. Глядачі зачаровано спостерігали за неперевершеними рухами танцюристів.

Справжньою молитвою прозвучала акапельна пісня найкращих голосів міста Бердичева під керівництвом В. Пупіна – “Мир пошли нам, Господи!”. Вічна і неповторна пісня М.Сингаївського “Чорнобривці” оповила наші душі духмяним, квітучим українським вінком.

І дитячі голоси і голоси нашого неперевершеного тріо МПК звучали, мов джерельні чисті струмочки, оспівуючи почуття любові – Божої вічної сили на землі.

Улюблений бердичівлянами духовий оркестр А. Тєтьоркіна грав джаз, демонструючи гарне аранжування українських пісень.

“Пісню про рушник” (Платона Майбороди та Григорія Малишка) перекладену на 35 мов світу виконали мати і дочка. Майже кожна пісня, що виконувалась в концерті, супроводжувалась танцями, які мов танцювальними віночками, обрамлені рідні українські пісні. Ансамбль української пісні “Бердичі” (керівник Ю.В’ялов) співав на козацькій, ветеранській і мудрій хвилі.

Колоски з волошками, білі голуби в руках діточок – краса і велике бажання миру і злагоди в Україні.

Висока культура, висока досконалість виконання усіх номерів вражали присутніх, вони нагороджували артистів щирими оплесками, квітами.

Назва концерту “Пісенна моя Україна” повністю виправдала себе і довела, які неповторні таланти має Бердичів.

Концерт мав велику культурну, патріотичну силу – силу молитви, зверненої до Господа з проханням миру і добра для українського народу.

Ольга Протасевич, член НСЖУ.