Додому НОВИНИ Влада і громада Безкоштовні адвокати з’явились і на Житомирщині

Безкоштовні адвокати з’явились і на Житомирщині

780
ПОДІЛИТИСЬ

З 1 липня 2015 року у нашому місті успішно працює Бердичівський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який обслуговує Андрушівський, Романівський, Чуднівський, Попільнянський, Любарський, Ружинський та Бердичівський райони. В ньому малозабезпечені громадяни можуть скористатися послугами  адвокатів у цивільних та адміністративних справах (пенсії, соціальні виплати, захист житлових та земельних прав та ін.).

Найчастіше “безкоштовні” адвокати допомагають вирішити питання, які стосуються спадщини, опіки над дітьми та спорів із державними органами щодо пільг. “Безкоштовні” в лапках, тому що, у центрі БВПП співпрацюють звичайні адвокати, у яких є власна практика і клієнти, просто частину часу вони працюють у центрі. Це звичайно не волонтерська робота адвокату платиться гонорар за рахунок держави.

Дія Закону України “Про безоплатну правову допомогу” поширюється на сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та тим, хто може або став жертвами насильства в сім’ї. До списку обслуговуваних категорій громадян входять і шукачі притулку з інших країн в Україні. Вимагати безкоштовного адвоката можна і з питань примусової психіатричної допомоги чи при розгляді питання про дієздатність. АТОшникі, якщо мова йде про питання соціального захисту, з 1 липня теж зможуть скористатися правовою допомогою та послугами адвоката.

Правову допомогу в судах малозабезпеченим надають кваліфіковані адвокати, які відбиралися в порядку конкурсу комісією управління юстиції. Юристи є справжніми професіоналами і зацікавлені у відстоюванні інтересів громадян. До речі, якість надання безоплатної допомоги контролюється спеціальною комісією.

Ми готові надати юридичну консультацію та відповісти  на поставленні питання. Наша тимчасова адреса: Житомирська обл., м. Бердичів, вул. Житомирська 43.