Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівська поліція попереджає: не залишайте у салонах цінних речей, аби не спокушати...

Бердичівська поліція попереджає: не залишайте у салонах цінних речей, аби не спокушати злодіїв

636
ПОДІЛИТИСЬ

За останню добу у Бердичеві зареєстровано дві крадіжки з автотранспорту, внаслідок чого громадяни позбулися понад 54 тисяч гривень. Нині правоохоронці розшукують автозлодіїв. Поліція закликає громадян не залишати без нагляду транспортні засоби та не зберігати у салонах цінні речі.

26-річний місцевий житель звернувся до Бердичівського відділу поліції після того, як виявив, що в його “Деу Ланос” пошкоджено капот, а із моторного відсіку зникла акумуляторна батарея. Як з’ясували правоохоронці, заявник залишив авто в дворі багатоповерхівки.

Інший 62-річний бердичівлянин необачно залишив свій “Фіат” незамкненим на подвір’ї власного домогосподарства, а згодом не знайшов у салоні значної суми грошових коштів та особистих документів.

– За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці вживають заходів для встановлення і затримання зловмисників,– прокоментував начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев. – За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або позбавлення волі строком до 3 років.

Поліцейські відзначають, що зловмисники користуються легковажністю керманичів, які залишають автомобілі без нагляду на вулицях та у дворах будинків, і викрадають звідти усе цінне. Відтак правоохоронці радять автовласникам більш серйозно поставитися до питання захисту власного майна від посягань злодіїв.

Самим автовласникам варто подбати про збереження автівок та речей:

  • автомобіль необхідно залишати на надійній, добре освітленій та охоронюваній стоянці, адже зловмисники обирають ті транспортні засоби, що стоять у дворах будинків та на вулицях без нагляду;
  • часто увагу злодіїв привертають цінні речі, залишені всередині. Відтак не варто залишати в салоні документи, гроші, сумки, сучасні ґаджети тощо;
  • не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не залишили ключ у замку запалення, навіть виходячи “на хвилинку”;
  • важливим способом захистити транспортний засіб є встановлення якісної охоронної сигналізації та протиугінних пристроїв, які не тільки сповістять господаря про посягання на майно, але й заблокують намагання зловмисника викрасти автомобіль.

Відповідальне ставлення до збереження власного майна значно зменшить шанси зловмисників заволодіти ним.

Бердичівський відділ поліції
ГУНП в Житомирській області