Додому ІНФОРМАЦІЯ БЕРДИЧІВСЬКЕ ОБ’ЄДНАНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

БЕРДИЧІВСЬКЕ ОБ’ЄДНАНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

401
ПОДІЛИТИСЬ

До відома фізичних осіб-підприємців!

Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон № 2464) єдиний внесок для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

Фізичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, зобов’язані самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

Розмір мінімального страхового внеску у 2018 році становить 819,06 грн. на місяць.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума нарахованих страхових внесків менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць і обчислюється пропорційно нарахованим внескам.

У разі наявності заборгованості із єдиного внеску, неподання звітності до органів Державної фіскальної служби щодо нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в Вашій індивідуальній відомості про застраховану особу буде відсутня інформація про страховий стаж, що в свою чергу не надасть можливості отримання всіх соціальних виплат, у т.ч. і пенсії, в повному обсязі.

Для отримання інформації щодо своїх персональних даних щодо страхового стажу Ви можете звернутись до територіальних органів Пенсійного фонду України, або на Веб-портал Пенсійного фонду України.

Адміністрація Бердичівського об’єднаного
Управління Пенсійного фонду України
в Житомирській області.