Додому ІНФОРМАЦІЯ Бердичівський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області інформує

Бердичівський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області інформує

5434
ПОДІЛИТИСЬ

Міліція в Україні офіційно припинила існувати 7 листопада, так як цього ж дня набув чинності Закон України “Про Національну поліцію” і по всій Україні розпочався перехідний період.

Наразі кожен співробітник, призначений для тимчасового виконання завдань і має пройти переатестацію та конкурсний відбір. Хто себе зарекомендує та складе всі заліки, той буде служити в рядах поліції.

Перехідний період жодним чином не свідчить про відсутність повноважень у правоохоронців. Відтак якісне переформатування правоохоронців Житомирщини триватиме близько 3-х місяців.

Упродовж перехідного періоду, відповідно до Закону України “Про Національну поліцію”, ДАІ продовжує забезпечувати нагляд за безпекою дорожнього руху. Поступово функції інспекторів Державтоінспекції перейдуть до патрульної поліції.

Нині до структури обласного органу поліції – Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Житомирській області – входять 10 управлінь, 6 відділів та 5 секторів.

Замість міськрайвідділів регіону створено “кущові” відділи та відділення поліції, зокрема, до складу Бердичівського відділу поліції ввійшли: Андрушівське, Любарське, Ружинське, Чуднівське відділення поліції.

Співробітники вже нової структури – Національної поліції України – можуть до 31 грудня 2016 року використовувати посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції та Міністерства внутрішніх справ України. Відповідна норма закріплена у Законі України “Про Національну поліцію”.