Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівський район відзначив свято державності та нескореності, а село Райки – День...

Бердичівський район відзначив свято державності та нескореності, а село Райки – День народження

1387
ПОДІЛИТИСЬ

У селі Райки відбувся районний захід з нагоди відзначення 26-ї річниці незалежності України, Дня Прапора України, Дня села Райки, а також урочистого відкриття Будинку культури.

Громаду Бердичівщини, зі святами та з Яблуневим Спасом радо привітали депутат Верховної Ради України Олександр Ревега, голова Бердичівської райдержадміністрації Едуард Томашевський, голова Бердичівської районної ради Софія Томашевська, голова сільської ради Майя Семенюк, депутат районної ради, меценат Габріель Мкртчян. Виступаючі бажали миру, злагоди, достатку, Божого благословення, розуміння і підтримки оточуючих, а селу Райки – розквіту.

Розпочалося відзначення свят з Богослужіння. Згодом були проведені спортивні змагання та дитячі розваги, майстер – класи. Ближче до обіду господині з усього Бердичівського району представили на конкурс виставку пирогів власного приготування, пасічники – продукти бджільництва, а представники сільських рад, окрім пирогів, підготували і різноманітні частування для гостей заходу. Майстрині з усього району презентували власні вироби – це і ляльки – мотанки, і вироби з бісеру та паперу, і вишиті рушники, і картини тощо.

По справжньому хвилюючим і визначним дійством стала урочиста хода з розгорнутим Прапором України. Святиню, гордість і честь народу пронесли через усе село усі його мешканці та гості.

Ще одна приємна подія відбулася у селі Райки. Урочистості з нагоди відкриття відремонтованого Будинку культури добре поєдналися з релігійним та державними святами. Місцевий підприємець і меценат Габріель Мкртчян у виступі перед односельчанами та гостями зазначив, що село живе і розвивається. Так, у Райках реставровано фонтан, збудовано церкву, дзвіницю, алею Пам’яті, встановлено дитячий ігровий майданчик, а в наступному році, зазначив він, є задум побудувати дитячий садок.

Під час урочистостей, хвилиною мовчання, вшанували світлу пам’ять Героїв – захисників України, наших земляків, жителів Бердичівщини, Героїв Небесної сотні, всіх полеглих у антитерористичній операції, усіх, хто постраждав від репресій та геноциду українського і вірменського народів, а також до підніжжя пам’ятних знаків органи влади і громадськість поклали квіти.

Гостей заходу заряджали позитивом артистичні виступи працівників районного Центру культури і дозвілля, фольклорних колективів району, Народного аматорського хору “Сузір’я” та аматорських колективів села. Святковий концерт прикрасили номери у виконанні військового духового оркестру 26-ї артилерійської бригади.
По закінченню урочистої частини свята всіх бажаючих запросили на дискотеку.

Леся Вчерашнюк.