Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівською окружною прокуратурою постійно вживаються заходи до усунення порушення вимог законодавства...

Бердичівською окружною прокуратурою постійно вживаються заходи до усунення порушення вимог законодавства у сфері земельних відносин

49
ПОДІЛИТИСЬ

Так, окружною  прокуратурою до Бердичівського міськрайонного  суду заявлено позов  в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в Житомирській області та фізичної особи про визнання недійсним, скасування  наказу та витребування  земельної ділянку площею 2 га,  вартістю 900 тис. грн.,  що знаходиться на території Гришковецької селищної ради, Бердичівського району.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 гектара.

Водночас, окружною  прокуратурою встановлено, що громадянин, до отримання ним земельної ділянки, розташованої на території Гришковецької селищної ради, уже використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки  для ведення особистого селянського господарства в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання.

У зв’язку із викладеним, та з метою захисту інтересів держави, що полягає у поверненні у розпорядження держави земельної ділянки, що є умовою реалізації функцій держави з забезпечення громадян правом власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, забезпечення рівності можливостей всіх громадян використати своє право на землю, окружною  прокуратурою пред’явлено відповідний позов.

Наразі Бердичівським міськрайонним судом відкрито провадження у справі.