Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівські поліцейські вилучили гранати у місцевого жителя

Бердичівські поліцейські вилучили гранати у місцевого жителя

139
ПОДІЛИТИСЬ

31 березня близько 23:00 до поліцейських надійшло повідомлення про підозрілий автомобіль, припаркований на одній із вулиць м. Бердичева та з якого тривалий час ніхто не виходить.

Для перевірки інформації за вказаною адресою виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського РВ. Правоохоронці з’ясували, що за кермом автомобіля «Toyota RAV4» знаходився 52-річний місцевий житель.
Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили дві гранати Ф-1 та запали до них, а також набої до автоматичної зброї.

Походження боєприпасів чоловік не пояснив. За таких обставин для документування правопорушення та вилучення гранат і набоїв на місце події прибула слідчо-оперативна група Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини.
Вилучені предмети правоохоронці направили на експертне дослідження.

Чоловіка поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що на період воєнного стану в Україні діють норми ЗУ “Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України”, який дає право цивільним особам чинити спротив збройній агресії РФ, використовуючи вогнепальну зброю. Наразі існує чіткий порядок, що визначає, яким чином, хто і на який термін може озброїтись. На решту випадків, що не відповідають нормам чинного законодавства, розповсюджується дія відповідної статті Кримінального кодексу України.

Окрім того, дії з вибухонебезпечними боєприпасами без навичок поводження з ними можуть призвести до непоправних наслідків. Будьте відповідальними і зважайте на загрози!