Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичів – туристичний магніт для туристів

Бердичів – туристичний магніт для туристів

287
ПОДІЛИТИСЬ

Таким бачать наше місто через десять років члени об’єднання «Креативний Бердичів».

Цю ціль – зробити наше місто привабливим для туристів, поставила перед собою керівник громадського об’єднання «Креативний Бердичів» Олександра Ремінна та її команда. У ході презентації Концепції розвитку туризму в Бердичеві, яка відбулась минулої суботи у приміщенні громадського хабу «ReSource», вона повідомила, що для реалізації цієї мети, по-перше, вони вже мають покроковий план на перший рік, п’ять років та на наступне десятиліття. По-друге, команда має сміливість та головне – бажання втілювати цей план. Початок вже поклали: розробили сучасне брендування міста (його також представили під час заходу), створили творчий хаб, реалізували деякі соціальні проєкти. По-третє, мають заручитися підтримкою місцевої влади, адже реалізація таких проєктів практично неможлива без бажання та допомоги міського керівництва.

Метою реалізації Концепції є збільшення туристичних потоків на основі вже існуючих, збільшення відсотка зайнятості населення у галузі туризму та створення умов для перетворення сфери гостинності в одну з головних та бюджетоутворюючих галузей економіки нашого міста. Як приклад навели досвід міста Львів, яке ще з 2006 року розвиває туристичну галузь. На сьогодні це місто вже має вагомі результати – нині Львів від туристичної галузі плюсує до власного бюджету більш ніж 17 млрд. грн. на рік.

Як приклад туристичного розвитку міста, присутнім представили проєкт «Набережна», який має доповнити існуючі історичні туристичні локації та також перетворитись на своєрідний туристичний магніт. Олександра Ремінна та її команда бачать пляж як сучасне, привабливе місце відпочинку та розваг для бердичівлян та гостей міста. Тут мають з’явитись пункт прокату, сучасні спортивні майданчики, пішохідні доріжки та зони відпочинку. Все сплановано з урахуванням існуючої ситуації та потреб зацікавлених людей.

Отже, впевнені розробники, Бердичеву, як туристичному магніту, бути!

Анатолій ГОРОБЧУК.