Додому НОВИНИ Бережуть пам’ять, беруть приклад і стають найкращими у своєму ремеслі

Бережуть пам’ять, беруть приклад і стають найкращими у своєму ремеслі

655
ПОДІЛИТИСЬ

10 лютого у спортивному комплексі 26-ї абр відбулося урочисте відкриття турніру з баскетболу Пам’яті Героїв “Небесної Сотні” та загиблих воїнів АТО.

Змагання пройшли за ініціативи громадської організації “Спілка учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району”, за підтримки Бердичівського міського голови Василя Костянтиновича Мазура, за участі громадської організації “Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району” та за сприяння командування 26-ї абр, зокрема командира – полковника Андрія Володимировича Маліновського.

Участь у Відкритому турнірі взяли взяли 4 команди: “БКПЕП”, команда із м. Полонне, “Бердичів-1” (учні НВК №4) та “Бердичів-2” (учні ЗОШ №12).

Налаштовуючи хлопців на продуктивну гру та бойовий настрій, до учасників турніру із вітальним словом звернувся голова “Спілки учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району” Павло Валерійович Гайдаманчук: “Хочу побажати усім учасникам турніру спортивних успіхів, щоб змагання закінчилися для вас без травм. І нехай переможе найсильніший. Спорт – це боротьба. І чоловіки повинні бути до неї готовими. Уже дуже скоро учасники змагань стануть захисниками України і комусь, звичайно, випаде доля захищати нашу державу”.

“Спорт слугував перемир’ям у часи війни. Це ми знаємо іще з історії… Сьогоднішній турнір на честь тих, хто боронив нашу державу… І саме вам її будувати та розбудовувати, прикрашати новими ідеями, новими силами, ‒ нагадала юним спортсменам про їх важливий вклад у розвиток українського суспільства начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердичівської міської ради Тетяна Василівна Дячук. ‒ Спорт завжди допомагає долати труднощі, тож хочу побажати кожному витримки та сил, оптимізму, віри у краще майбутнє”.

Не зміг не сказати напутнього слова майбутнім захисникам і учасник Майдану, голова громадської організації “Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району” Сергій Іванович Адам’як: “Ви є запорукою майбутньої перемоги нашої держави. На вас ляже велика відповідальність… Запам’ятайте, що усі, хто загинув за нашу незалежність, вони боролися за нас з вами… Будьте патріотами і завжди пам’ятайте, що ви є українцями”.

DSCN3331_1Із закінченням саме цих слів і розпочалася запекла боротьба. Справжня серйозна різноманітна чоловіча гра тривалістю у 2 дні. Турнір закінчився досить швидко, і уже наступного дня стали відомі результати змагань. За два короткі, але насичені та цікаві дні учасники баскетбольних “боїв” у чесній боротьбі легко розподілили місця між собою. Отож, уже 11 лютого Павло Гайдаманчук оголосив результати, згідно з якими і відзначили переможців грамотами відповідного ступеня.

DSCN3377_1За участь у турнірі нагородили команду та гравців “БКПЕП” від Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права. 3-е місце посіли гості із Хмельниччини, команда м. Полонне. Грамотою за 2-е місце відзначили гравців команди “Бердичів-2”. І нарешті почесне 1-е місце виборола команда “Бердичів-1”.

Окрім командних здобутків, упродовж турніру були відзначені і особистісні перемоги деяких гравців. Так, найкращим гравцем команди “БКПЕП” став Владислав Карбовський, з м. Полонне високий професіоналізм продемонстрував Олексій Мельник, найбільш вправним у баскетбольній майстерності в команді “Бердичів-2” визнали Владислава Пучіна, а найкращим у команді “Бердичів-1” став Віктор Бондаренко.

Пишаємося тим, що українська молодь таки спортивна, активна і небайдужа, та щиро вітаємо із відповідними здобутками усіх учасників турніру.

Катерина Пухальська,
прес-служба 26 абр