ПОДІЛИТИСЬ

“Шевченко – це народ, і як народ, він буде вічно жити”, – такими словами розпочалось урочисте відкриття І етапу VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка у Райгородоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Героя Радянського Союзу В.К. Олійника.

Тарас Шевченко – постать, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. У щирому проникливому слові Тараса з усією силою й красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Його заповідями жили і живуть цілі покоління українців, з його помислами звіряють свої дії громадяни нашої держави.

image001_1Знати, відкривати, вшановувати творчу спадщину видатного сина українського народу, можливість перевірити свої знання і сили, самореалізуватися, відчути свою причетністьдо величної творчості Кобзаря – мета Міжнародного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка. Це свято рідного слова було проведено за участі вчителя української мови та літератури Базилівської Л.А., педагога-організатора Артемчук В.А., учнів 6, 8 класів. Шкільним бібліотекарем Морозюк О.В. створено книжкову виставку “Величний син величного народу”.

Уся школа вишикувалась на урочисту лінійку. Проникливо і задушевно прозвучали поезії про Т.Г. Шевченка у виконанні учнів школи: Базилівського Д., Сироїд К., Капустинського О., Олійник А., Кушнірової А., Огороднік С. Окрасою свята стала сольна пісня “Батьківська мова” у виконанні учениці 6 класу Сироїд Каріни. “У ній душа народу і непоборна сила, у ній не згасне пісня, що лине з роду в рід”, – відгукнулося у серці кожного маленького українця. Семенюк Н.Ф., заступник директора школи з навчально-виховної роботи, привітала школярів із відкриттям Конкурсу і побажала учням творчого натхнення та гарних успіхів. Завершувала свято пісня “Ми – щасливі діти”. Ми справді щасливі, бо народилися на щедрій українській землі, маємо могутніх і славних предків, які залишили у спадок безцінні дари – слово і пісню.

Л.А. Базилівська, вчитель Райгородоцької школи.

image005_1