Додому НОВИНИ Влада і громада Вирок за колабораційну діяльність

Вирок за колабораційну діяльність

70
ПОДІЛИТИСЬ

На автобусній зупинці закликав громадян підтримувати росію – Бердичівським міськрайонним судом ухвалено черговий обвинувальний вирок за колабораційну діяльність.

Цього разу до кримінальної відповідальності притягнуто 75-річного бердичівлянина, який на початку серпня, перебуваючи на зупинці «Автопарк» по вулиці Житомирській, публічно заперечував здійснення збройної агресії проти України та закликав громадян, що знаходились у той час на зупинці, до підтримки дій і рішень держави-агресора.

Діяння чоловіка було кваліфіковано за частиною першою статті 111-1 КК України, він повністю визнав свою вину і дав згоду на розгляд справи у спрощеному провадженні. Після вивчення усіх матеріалів суд дійшов висновку про доведеність винуватості бердичівлянина в інкримінованому кримінальному проступкові та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 12 років.

Під час призначення покарання суд брав до уваги ступінь тяжкості і суспільної небезпечності скоєного, мотиви правопорушення, дані про особу обвинуваченого, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.
Протягом 30 днів на вирок може бути подано апеляційну скаргу.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області