Додому НОВИНИ Влада і громада Виїзне засідання Координаційної ради

Виїзне засідання Координаційної ради

842
ПОДІЛИТИСЬ

21 вересня 2016 року відбулось виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. Цього разу засідання було цікавим та багатогранним. Для членів Координаційної ради була проведена екскурсія по ТОВ “Бердичівський хлібзавод”, де вони мали змогу ознайомитися з технологічним процесом виробництва хлібобулочних виробів, поспілкувалися з колективом підприємства та скуштувати готову продукцію.

img_2658За словами директора Костянтина Анучін, Бердичівський хлібзавод займає перше місце в області по кількості виготовлення хліба, а виготовляє він більше 40 тон в день, із яких 5 тон кондитерської продукції, близько 5-6 тон здобних виробів, все інше – це хліб (“Дарницький”, “Бердичівський” та інші). Хлібзавод є виробником високоякісного хліба та багатьох найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. Продукція на підприємстві виготовляється за сучасними, новими технологіями, які складаються з трьох ліній. Все обладнання усучаснене та автоматизоване, що дає змогу надійно контролювати процес випікання, дотримуватися усіх технологій якісного виробництва, норм і стандартів, без використання барвників і консервантів, в чому члени Координаційної ради мали можливість особисто переконатись роздивляючись процес виготовлення від замішування тіста до готової свіжоспеченої продукції.

img_2662Також керівник ТОВ “Бердичівський хлібзавод” наголосив, що продукція підприємства пропонується за конкурентоспроможними, економічно обґрунтованими цінами. У разі подальшого збереження стабільної ситуації, підприємство буде робити все можливе, щоб цінова політика та якість залишалися на такому ж рівні, забезпечуючи хлібобулочними виробами в достатній кількості населення міста та району.

img_2720Голова районної ради Максим Самчик висловив вдячність керівнику та працівникам хлібзаводу за теплу зустріч, позитивні враження, цікаву та корисну інформацію та наголосив, що керівництво підприємства та сільські голови мають співпрацювати, оскільки продукція, яка виготовляється на підприємстві достойна того, щоб реалізовувати її у кожному населеному пункті Бердичівського району.

Після екскурсії сільські голови відправились до Рейської сільської рада. Саме тут в будинку культури і було проведено пленарне засідання координаційної ради. Робота по благоустрою, яка проведена за сприяння сільського голови, яскраво демонструє, як можна змінити село за зовсім короткий проміжок часу, приклавши певні зусилля.

Основне питання засідання Координаційної ради – реалізація проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду – III” на території Рейської сільської ради та Бердичівського району в цілому.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Лариса Савенко ознайомила присутніх із реалізацією трьох мікропроектів націлених на життєзабезпечення загальноосвітніх шкіл, які впроваджуються в рамках проекту на території сіл Скаківка, Никонівка та Хажин. А секретар ГО “Рейська” Алла Мусійчук ознайомила з реалізацією Проекту по реконструкції системи опалення з встановленням піролізного котла у Рейському дитячому садочку “Червона шапочка”.

p60921-130426Голова районної ради Максим Самчик повідомив, що на сьогоднішній день є багато грантових програм, які націлені на енергоефективність та екологію, але основною умовою є участь громади, тому потрібно створювати громадські організації у кожному селі та розробляти проекти.

Також на засіданні було розглянуто питання про конкурс серед сільських та селищної рад на кращий санітарний стан та благоустрій. Наголошувалося, що районна конкурсна комісія відібрала Старосолотвинську сільську раду для участі у обласному конкурсі серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан і благоустрій території.

Начальник управління фінансів Тетяна Войцахівска, яка також взяла участь у пленарному засіданні Координаційної ради повідомила, що по виконанню бюджету наш район займає перші місця та забезпечений високим приростом надходжень, що дасть змогу закінчити вдало фінансовий рік. Також коротко розповіла про систему електронних закупівель “Прозоро”.

Інформації по усіх питаннях порядку денного було взято до уваги та прийнято відповідні рішення.

Після пленарного засідання було оглянуто роботи, які проводяться в рамках проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”, а саме реконструкція системи опалення з встановленням піролізного котла та тепломеханічного обладнання в теплогенераторній у Рейському ДНЗ “Червона шапочка”. Дякуючи Проекту приміщення дитячого садка де знаходиться бібліотека та амбулаторія будуть опалюватися сучасним котлом.

Кінцевою точкою маршруту стало підприємство “ЄВРО-ВВВ”, де директор підприємства коротко ознайомив членів Координаційної ради з його роботою, яке на оснащеному сучасному обладнанні займається виготовленням пелет, які є альтернативним джерелом палива для промислових і комунальних котелень та камінів для опалення садиб.

Підбиваючи підсумки виїзного засідання присутні відмітили, що це дуже позитивний і дієвий досвід, можливість бачити проблеми та шляхи їх вирішення, знайомитись з підприємствами, які працюють на території району.

Приємним та несподіваним моментом стало те, що після закінчення Координаційної ради сільські голови об’єднавшись разом з головою районної ради Максимом Самчиком та заступником голови Оленою Рудик завітали на урочисті заходи з нагоди дня села Озадівка, де привітали свою колегу Мирославу Шнайдер та місцевих жителів зі святом та побажали здоров’я, миру, успіхів, розвитку, процвітання громаді та вручили символічні подарунки, подяку та квіти.