Додому НОВИНИ Влада і громада Виїзний прийом громадян в селі Швайківка

Виїзний прийом громадян в селі Швайківка

842
ПОДІЛИТИСЬ

У п’ятницю, 9 листопада, голова райдержадміністрації Петро Яригін та голова районної ради Софія Томашевська здійснили плановий виїзний прийом громадян в селі Швайківка.

За зверненням сільського голови Тараса Яригіна до участі у виїзному прийомі були залучені фахівці відділу Держгеокадастру в Бердичівському районі, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, Бердичівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході прийому жителям села була надана консультація з питань заміни електролічильників населенню, оформлення та надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, пенсійного забезпечення, отримання компенсації на вирощення молодняка ВРХ та на придбання доїльного апарату.

Серед питань, які озвучили під час прийому було питання комплексного ремонту спортивної зали місцевої школи, заміни вікон, ремонт даху. Мешканці громади отримали консультації та вичерпні відповіді. Головою райдержадміністрації Петром Яригіним та головою районної ради Софією Томашевською взято під особистий контроль питання, котрі потребують детального вивчення.

Цього ж дня, за ініціативи сільського голови Тараса Яригіна спільно з фахівцями районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено обстеження житлово-побутових умов проживання сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, здійснено перевірку підготовки житла до опалювального сезону, забезпечення паливом, дотримання правил протипожежної безпеки.

З батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, створення комфортних умов для виховання та розвитку дітей. З метою контролю за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини та допомоги на дітей одиноким матерям, відвідали й інші родини.

У ході прийому керівники району зустрілися з колективом дитячого закладу освіти “Віночок”, ознайомилися з умовами його функціонування та потребами на найближчий період.

Сільський голова ознайомив голів адміністрації та районної ради з проектом облаштування та переоснащення фельдшерсько-акушерського пункту, так як старе приміщення майже не придатне для належної експлуатації. Тарас Петрович переконаний, що такі заклади мають обов’язково знаходитися в зручному для людей місці з максимально комфортними умовами.

Очільники району також мали змогу ознайомитися з проектом громади “Щодо благоустрою та озеленення скверу у селі Швайківка Бердичівського району”, оглянути саме місце. Сільський голова детально окреслив своє бачення розвитку громади на перспективу, поділився планами на майбутнє.

Прес-служба райдержадміністрації.