Додому НОВИНИ Влада і громада Вкотре наступимо на граблі?

Вкотре наступимо на граблі?

481
ПОДІЛИТИСЬ

Ми, жителі незалежної України, ось вже третє десятиліття проходимо через горнило виборів. І вкотре правила їх проведення змінюються. Хтось скаже, що так виборче законодавство оптимізується, усуваються різноманітні схеми, за допомогою яких недобросовісні політики та партії бажають дістатись до керма влади. Інші вважають, що законодавчі зміни лише погіршують ситуацію. Істина, як завжди, знаходиться десь посередині.

Пересічні виборці вже добре розуміють, що таке «гречкосії», «благодійники», і як вони швидко зникають із обрію, як тільки їх обирають, чи не обирають. Сплеск засівання округів допомогою розпочинається за декілька місяців до виборів та закінчується ледь не в день їх проведення. От і зараз кандидати наввипередки дарують/встановлюють/будують/ремонтують все, що повинна була систематично робити діюча влада, ніби показуючи, що вони кращі за останніх. Виникає закономірне запитання: чому ми обираємо тих, які працюють лише під час виборчої кампанії?

Чи наступимо ми на граблі передвиборчого благодійництва знову, покаже наш вибір 25 жовтня.

А який же у нас вибір, запитає пересічний виборець? Так, вибір невеликий. Але й серед тих, хто бажає стати нашим представником у владі, є чесні політики. Варто лише поглянути у їх минуле та зробити висновки про діяльність не на прикладі останніх місяців, а аналізуючи більш тривалий період діяльності. «Так це ж необхідно думати та аналізувати!» Так, думати – це важка праця. Але без цього кращого вибору нам годі чекати, інакше ходитимемо по колу економічної розрухи й політичних ігрищ і далі.

Володимир КРАВЧЕНКО.