Додому ІНФОРМАЦІЯ Внесено зміни до соціальних нормативів користування комунальними послугами для надання пільг і...

Внесено зміни до соціальних нормативів користування комунальними послугами для надання пільг і субсидій

520
ПОДІЛИТИСЬ

Управління праці та соціального захисту населення Бердичівської райдержадміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 № 842 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. №409”, яка набрала чинності 03.11.2015, внесено зміни до соціальних нормативів користування комунальними послугами для надання пільг і субсидій, зокрема, встановлено соціальні нормативи використання теплової енергії для централізованого опалення у разі обладнання будинків приладами обліку, змінено коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат енергоресурсів на потреби опалення.

Змінені соціальні нормативи застосовуються для розрахунку пільг і субсидій починаючи з листопада 2015 року. При цьому масовий перерахунок призначених субсидій не здійснюється, оскільки Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10,1995 № 848 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 № 1050, зі змінами), не передбачено проведення перерахунку субсидії у разі зміни соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

За відсутності інформації про поверховість будинків, а також у разі, коли субсидія розрахована на опалювальний період починаючи з жовтня, який був повним опалювальним місяцем, перерахунок субсидії здійснюється за зверненням особи, якій призначено субсидію, після надання нею інформації про кількість поверхів у будинку. Такий перерахунок проводиться у межах терміну дії призначеної субсидії, що дозволить уникнути додаткового збирання інформації від інших організацій та установ.

Давідки за телефоном 2-54-04.

Управління праці та
соціального захисту населення Бердичівської РДА