Додому НОВИНИ Влада і громада Впродовж місяця в м. Бердичеві та в Україні проходитиме комплекс заходів...

Впродовж місяця в м. Бердичеві та в Україні проходитиме комплекс заходів “Перевізник-зима”

483
ПОДІЛИТИСЬ

Протягом місяця на дорогах області здійснюватимуться перевірки дотримання пасажироперевізниками законодавства про автомобільний транспорт у частині безпеки перевезень.

Загальнодержавний комплекс цільових заходів “Перевізник – зима” проходитиме з 17 листопада по 17 грудня 2017 року. Метою заходів є посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування в зимовий період, запобігання виникненню надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень та дотримання законодавства у зазначеній сфері.

Перевірки здійснюватимуть працівники Нацполіції області із залученням територіального підрозділу Укртрансбезпеки.

Під час перевірок увага буде приділятися питанню підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності приладів обігріву стекол та салону, зберігання транспортних засобів за місцем їх стоянки, організації перед рейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв, дотримання законодавства під час перевезення організованих груп дітей.

Між тим поліція нагадує: будьте уважні під час вибору транспортного засобу для поїздки в місця відпочинку. Не погоджуйтесь на пропозиції осіб, які не мають ліцензії та необхідних професійних навичок для надання послуг з перевезення автомобільним транспортом. Адже переважна більшість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками за участю автобусів стається через ігнорування нелегальними перевізниками Правил дорожнього руху.

Керівництво Бердичівського ВП ГУНП.