Додому НОВИНИ Влада і громада Відбулася 10 чергова сесія Бердичівської міської ради

Відбулася 10 чергова сесія Бердичівської міської ради

169
ПОДІЛИТИСЬ

Серед майже чотирьох десятків питань, винесених на розгляд депутатів, левову частку склали рішення про приватизацію об’єктів комунальної власності. Але не лише цим запам’ятається ця сесія – депутати внесли зміни до Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» та внесли зміни до Регламенту міської ради.

Першим питанням стало виділення одноразової допомоги. Її на загальну суму у 61100 грн. отримають 10 бердичівлян, котрі потребують невідкладного лікування.
Затвердили на сесії й Положення про службу «Соціальне таксі». Нині спецавтотранспорт використовується для перевезення ветеранів війни, одиноких непрацездатних громадян, дорослих та дітей з інвалідністю, які мають порушення органів зору й опорно-рухового апарату та які пересуваються за допомоги технічних засобів реабілітації (милиць, палиць, візків). Його надаватимуть потребуючим для переміщення до підприємств, установ та організацій різних форм власності та підпорядкування, банківських установ, поліклініки, для участі у культурно-масових заходах, у державних святах, до відділень реабілітації тощо.

На сесії внесли зміни до міських Програм розвитку охорони здоров’я, шефської допомоги підрозділам ЗСУ, розвитку ЖКГ та благоустрою міста.

Депутати серед іншого, затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО. Земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель та споруд передані безоплатно у власність трьом захисникам України. Площі ділянок розташовані на вулицях Добросусідській, Незалежності та Енергійній.

Після нетривалих обговорень депутати проголосували за приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні низки об’єктів комунальної власності, розташованих на вулицях Низгірецька, 16, Житомирська, 5, Шевченка, 18/2, Євгена Старікова, 9, Газопровідна, 23, Білопільська, 137. Але по будівлі, розташованій на вулиці Сергія Ковтуна, 16, в окремих депутатів виникли сумніви в доцільності продажу. Будівля, на їх думку, вважається історичною та після відповідного ремонту може й надалі прикрашати місто. Ці аргументи стали вирішальними, депутати під час голосування не дали дозволу на продаж.

Внесли зміни депутати і до Регламенту Бердичівської міської ради та до Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади». Віднині це звання присвоюється не більше ніж одному кандидату на рік виключно за рішенням міської ради, крім тих випадків, коли це звання присвоюється посмертно. Отже, таких масових нагороджень, які ми могли спостерігати в минулому, вже не буде, що, на думку депутатів, має підвищити статус цієї відзнаки.

Анатолій ГОРОБЧУК